Venetië installeert netwerk van slimme parkeersensoren

donderdag 31 mei 2018
timer 1 min
De Italiaanse toeristenhotspot Venetië gaat 1949 parkeerplaatsen in twee betaaldparkeerzones rond het centrum voorzien van slimme parkeersensoren. Die moeten automobilisten, en vooral toeristen, helpen sneller een parkeerplek te vinden en daarmee de beperkte capaciteit beter te benutten.

Dat schrijft parking-net. Rondom het populaire gebied Mestre in het historische centrum van Ventië zijn rond de 2000 parkeerplaatsen beschikbaar. Om toeristen daar makkelijker naartoe te begeleiden, kwam Nedaps Italiaanse partner Project Automation met de parkeeroplossingen om slimme SENSIT-parkeersensoren van Nedap te implementeren.


De sensoren detecteren of een parkeerplaats bezet is en voor hoe lang. Via een app van de AVM kunnen automobilisten die parkeerbezetting realtime volgen en kunnen zij eenvoudig naar een beschikbare parkeerplek gedirigeerd worden.


Lees ook: Slimme parkeersensoren getest op landelijk IoT-netwerk


De data die hiermee beschikbaar komt, wil het stadsbestuur gebruiken om toekomstig mobiliteitsbeleid te maken. Het SENSIT-project in Venetië maakt onderdeel uit van het Horizon 2020-programma van de Europese Unie, dat tot doel heeft de mobiliteit in Europese steden te verbeteren.