Verdieping spoorse doorsnijdingen

donderdag 22 april 2010
timer 2 min
Verdieping oplossing spoorse doorsnijdingen De spoorwegovergangen die Naarden en Bussum doorsnijden zijn, onder andere als gevolg van het spoorboekloos rijden, in de spits straks meer dan 30 minuten per uur gesloten. De steden lieten onderzoek doen naar oplossingen voor dit probleem; een verdiepte ligging van het spoor blijkt de beste optie.
Verdieping spoorse doorsnijdingen


Intensivering treinverkeer


De toename van reizigers- en goederenvervoer over het spoor vormen al langere tijd een groot probleem voor de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid in beide gemeenten. Als gevolg van de te verwachten intensivering van het treinverkeer op dit traject zullen de problemen nog groter worden. Vier van de zes overgangen zijn in de spits dan langer dan 30 minuten per uur gesloten en een overweg zelfs 60 minuten.

Verdieping


Een verdiepte ligging van het spoor blijkt uit onderzoek de beste oplossing. Deze oplossing doet recht aan de nationale en regionale doelen (bereikbaarheid / economische ontwikkeling Randstad), maar zeker ook aan de verbetering van veiligheid, bereikbaarheid en behoud van natuur en woonkwaliteit op lokaal niveau. Een investering van zo'n 210 miljoen euro is hiermee gemoeid. De bestaande subsidieregeling voor spoorse doorsnijdingen beidt hiervoor onvoldoende soelaas. Er moet gezocht worden naar aansluiting bij nationale en regionale investeringsfondsen en ontwikkelprogramma's.

Download hier de uitgave naar aanleiding van het onderzoek:

Verbeteren Bereikbaarheid Randstad en Oplossen Spoorse Doorsnijdingen
Naarden- Bussum

Terug naar overzicht projecten >>>