"Verkeer, Mobiliteit & Parkeren" wordt "Vakbeurs Mobiliteit"

maandag 23 april 2018
timer 2 min
De beurs 'Verkeer, Mobiliteit & Parkeren' ondergaat dit jaar een naamswijziging. Door de vraag 'Hoe houden we Nederland mobiel?' centraal te stellen, wordt de 'Vakbeurs Mobiliteit' futureproof,

Volgens projectmanager Sjoerd Veldboer van beursorganistor ExpoProof zorgen de enorme ontwikkelingen in het vakgebied ervoor dat het complete landschap voor gemeenten verandert. “Door alle experts en innovaties op één plek te verzamelen vormt Vakbeurs Mobiliteit hét platform waar de toekomst van onze mobiliteit bepaald wordt.”

Vernieuwing

Thema’s als smart cities, leefbaarheid, ‘Mobility as a Service’ en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers voor de beursopzet. “Bezoekers gaan deze onderwerpen niet alleen terugzien op de beursvloer, maar ook in inspirerende kennissessies door experts. Er gaan eersteklas workshops en masterclasses plaatsvinden, maar ook nieuwe presentatievormen zoals Pecha Kucha.” zegt Veldboer.

Achtergrond

De komende jaren wordt een bevolkingsgroei van ruim één miljoen inwoners verwacht, berekende het CBS. Die groei is vooral terug te zien in (middel)grote gemeenten, terwijl kleinere gemeenten juist krimpen. Daarom komen de grote steden en de routes hiernaartoe steeds vaker klem te staan, met zorgen om toegankelijkheid en leefbaarheid tot gevolg. Voor ExpoProof was deze ontwikkeling de belangrijkste drijfveer tot de naamswijziging.

Meer informatie

Vakbeurs Mobiliteit vindt op 28-29 november plaats in Expo Houten. Registreren voor gratis toegang kan op www.vakbeursmobiliteit.nl.