Verkeer vaak grootste bron CO2-uitstoot

woensdag 26 januari 2011
timer 2 min
Eénvijfde deel van de CO2-uitstoot in Nederland wordt veroorzaakt door verkeer. In veel gemeenten is dit aandeel echter aanzienlijk groter. In 166 gemeenten is verkeer zelfs de grootste bron van CO2-uitstoot. Dat blijkt uit de eerste uitgave van het Dashboard duurzame en slimme mobiliteit van het KpVV. 
Verkeer vaak grootste bron CO2-uitstoot


Dashboard duurzame en slimme mobiliteit


Om lokale en landelijke klimaatdoelen te halen, is een koppeling van klimaatdoelen aan verkeersbeleid nodig. Opmerkelijk is dat die koppeling in veel gemeenten ontbreekt. Informatie over de ontwikkeling van duurzame en slimme mobiliteit is vaak moeilijk vindbaar en cijfers zijn vaak lastig te doorgronden. Door duidelijke cijfers en uitleg hiervan te presenteren in een dashboard, wil het KpVV beleidsmedewerkers en bestuurders van lokale en regionale overheden inspireren over duurzame en slimme mobiliteit.

Nieuwe onderwerpen


Iedere maand wordt het dashboard aangevuld met een nieuw onderwerp. Elk onderwerp bevat verwijzingen naar nieuws, achtergrondgegevens en links naar interessante organisaties. Hiermee wil het KpVV een extra stimulans geven aan duurzaamheid en mobiliteitsmanagement.

Klimaatdoelen en mobiliteit


Het 'Dashboard duurzame en slimme mobiliteit' is te vinden op www.kpvv.nl/dashboard. Het eerste onderwerp: Klimaatdoelen en mobiliteit; Verkeer grootste bron CO2-uitstoot in 40 procent van gemeenten.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>