Verkeersonderzoek doen per drone

donderdag 4 mei 2017
timer 2 min
Als eerste in de Benelux kan Roelofs nu verkeersonderzoek uitvoeren vanuit de lucht. Met behulp van bijvoorbeeld drones worden opnames gemaakt die met software van DataFromSky worden geanalyseerd. Dit is efficiënter en betrouwbaarder dan traditioneel verkeersonderzoek en levert daarnaast ook nog eens veel meer gegevens.

Als eerste in de Benelux kan Roelofs nu verkeersonderzoek uitvoeren vanuit de lucht. Met behulp van bijvoorbeeld drones worden opnames gemaakt, die met software van DataFromSky worden geanalyseerd. Dit is efficiënter en betrouwbaarder dan traditioneel verkeersonderzoek en levert daarnaast ook nog eens veel meer gegevens op.

 

Bij verkeersonderzoek vanuit de lucht worden alle bewegingen tot in het kleinste detail bijgehouden. Aan de hand van de gemaakte beelden is het mogelijk om zeer nauwkeuring de verkeerspatronen te identificeren. Met de software kunnen HB-matrices gemaakt worden, maar kan bijvoorbeeld ook achteraf op elke gewenste locatie de snelheid zowel gemiddeld als maximaal gemeten worden. Dit is mogelijk bij kruispunten, wegvakken en overige verkeersruimtes. Kortom: op alle locaties die moeilijk vanaf de straat te identificeren zijn, maar waarvoor onderzoek vanuit de lucht meer inzicht geeft in de verkeerspatronen.

De voordelen van verkeersonderzoek vanuit de lucht:

  • Exacte gegevens omtrent verkeersstromen, snelheid, acceleratie, oversteekbaarheid, wachtrijen en verliestijden;
  • Betrouwbaar, gedetailleerd onderzoek zonder beïnvloeding van het verkeersgedrag;
  • Volledig verkeersonderzoek, zonder tussenkomst van personen;
  • Hulpmiddel om de veiligheid te verbeteren;
  • Perfect communicatie-instrument voor organisaties, burgers en politiek
 

Beheerders krijgen op deze manier dus veel meer informatie over de verkeerssituatie dan bij een traditioneel onderzoek. Naast kruispunten en wegvakken is dit systeem ook geschikt voor bijvoorbeeld parkeerterreinen, evenementen, stationsomgevingen en terminals.