Verkeersveiligheid en bewegwijzering

donderdag 11 november 2010
timer 2 min
De HR Groep, Vermolen Groep en TerVeen hebben per 1 juli 2010 de krachten gebundeld. Hierdoor kan de organisatie de klant nog beter voorzien van duurzame, efficiënte oplossingen op het gebied van Verkeersveiligheid, Bewegwijzering en Straatbeeld. 
Verkeersveiligheid en bewegwijzering


Moderne verkeersfabriek


Hierbij valt te denken aan verkeersborden, straatnaamborden, afzetmaterialen, verkeersdrempels, snelheidsdisplays, informatiepanelen, bewegwijzering, campagneborden, fietsknooppunten, wegdekreflectoren, veilige schoolomgeving en straatmeubilair. Het productieproces van de HR Groep vindt plaats in de meest moderne verkeersfabriek van Europa. De bordenproductie verloopt hier geheel volgens volautomatische processen. Uiteraard is het milieu hierbij een belangrijk aandachtspunt. Daarom zijn de milieubelastende aspecten tot een minimum gereduceerd. Een aantal duurzame maatregelen zijn:
- bordenproductie vindt plaats uit gerecycled en voorgecoat aluminium;
- minimalisering van productverlies door geautomatiseerde materiaalindeling;
- lage milieubelasting door gebruik van duurzame materialen;
- nauwe samenwerking met duurzame leveranciers.

Veilige schoolomgeving


HR Groep houdt zich actief bezig met het vergroten van de verkeersveiligheid en denkt actief mee aan het bieden van verkeersveilige oplossingen voor maatschappelijke onderwerpen. Een voorbeeld is de activiteiten op het gebied van een veilige schoolomgeving. Het is algemeen bekend dat verkeer in een schoolomgeving een groot risico vormt voor de veiligheid van kinderen. De meest ideale situatie bestaat wanneer de school gesitueerd is in een autovrije of autoluwe straat. Helaas is dit lang niet altijd haalbaar. Om kinderen toch een verkeersveilige schoolomgeving te kunnen bieden, adviseert HR Groep gemeenten en scholen over verkeersveilige maatregelen zonder dat hier ingrijpende maatregelen voor nodig zijn.

Fysieke maatregelen


Verkeersonveiligheid bij scholen wordt enerzijds veroorzaakt door weggebruikers die geen rekening houden met de aanwezige kinderen en anderzijds door het haal- en brenggedrag van de ouders zelf. Voor deze problemen biedt Vermolen Groep fysieke maatregelen. Wij vinden het belangrijk dat een schoolomgeving opvalt en dat deze zo is ingericht dat wild parkeren niet mogelijk is. Een voorbeeld van een productenlijn waarmee dit gerealiseerd wordt is het kindvriendelijke Julie straatmeubilair. Naast het treffen van fysieke maatregelen besteedt HR Groep ook aandacht aan verkeerseducatie. Een schoolomgeving kan nog zo veilig zijn ingericht, uiteindelijk moeten de kinderen zelf leren hoe zij zich moeten gedragen in het verkeer. De (verkeers)borden met Dick Bruna-illustraties spelen hier op in. Kinderen worden zo op jonge leeftijd wegwijs gemaakt in het verkeer.

U vindt de HR Groep op standnummer 2.042 van Verkeer & Mobiliteit 2010.


Terug naar Homepage V&M 2010 >>