Verkeersveiligheidsregels op schrift

donderdag 20 mei 2010
timer 2 min
Veiligheids- en parkeerregels Kampen op schrift De gemeente Kampen ziet het aantal vragen en verzoeken van burgers over verkeersveiligheid en parkeren toenemen. Om duidelijkheid te geven zijn de algemene beleidsregels op schrift gesteld in de notitie 'Hoe gaan we om met verkeersveiligheid & parkeren'.
Verkeersveiligheidsregels op schrift


Verkeersadviesgroep


De ingediende vragen en verzoeken worden behandeld door een verkeersadviesgroep, bestaande uit de verkeersadviseur van politie, een ambtelijk medewerker en de verantwoordelijk wethouder. Met de opgestelde beleidsregels hoopt de gemeente zestig tot zeventig procent van de vragen te ondervangen, waardoor de verkeersadviesgroep zich op meer ingewikkelde vragen en verzoeken kan richten.


Parkeren en bebording


Als het om parkeren gaat, staat in de notitie hoe de gemeente omgaat met verzoeken om extra parkeerplaatsen, garages en uitritten, parkeer- en stopverboden bij scholen, het plaatsen van paaltjes, hekjes en dergelijke. Wat betreft verzoeken voor bebording, is de beleidsregel in gemeente Kampen dat een aanpassing van de weg altijd de voorkeur heeft boven de plaatsing van een verkeersbord.


Snelheid en inrichting


Er komen bij de gemeente ook regelmatig vragen en verzoeken binnen die te maken hebben met (te) hard rijden, bijvoorbeeld verzoeken om snelheidsmetingen, herinrichting van straten, de aanleg van drempels en één richtingsverkeer. Ook verzoeken om een gehandicaptenparkeerplaats, herinrichting dan wel plaatsing van spiegels vanwege slecht zicht en het regelen van voorrang in 30 km/uur zones komen in de notitie aan bod.

U kunt de beleidsregels hier downloaden. of via de website van de gemeente Kampen.

Terug naar overzicht nieuws >>>