Vexpan reageert op onderzoek

donderdag 24 februari 2011
timer 2 min
 Platform Detailhandel  Morgen vanaf zeven uur 's ochtends tot met het acht uur journaal zal vice-voorzitter Wim van der Heide op televisie zijn in het NOS journaal. Daarnaast is hij ook de hele dag te horen op Radio 1.
Vexpan reageert op onderzoek

 

Hij geeft hierin een reactie op de publicatie van het parkeeronderzoek van Platform Detailhandel.

Onderzoek Platform Detailhandel

In dit onderzoek conludeert het Platform Detailhandel dat de parkeertarieven te sterk gestegen zijn en dat de gemeenten hiermee de bezuinigen door berekenen aan de parkeerders.

Daarnaast vinden zij o.a. dat er nog te weinig betalen per minuut wordt toegepast en dat veel garages niet schoon en licht genoeg zijn.

Wim van der Heide is door Jeroen Schutijser van de NOS gevraagd hier een reactie op te geven, waarbij het voor de heer Van der Heide niet mogelijk was van tevoren inzage te krijgen in de onderzoeksresultaten van Platform Detailhandel. Hierdoor was een uitgebreide voorbereiding niet mogelijk.

Reactie Vexpan

De heer Van der Heide reageerde o.a. als volgt:
Met betrekking tot het betalen per minuut haalde de heer Van der Heide de proef hiermee in Amsterdam aan. Waarbij de gemeente een stuk meer inkomsten misliep dan verwacht. Deze gemiste inkomsten zullen dan waarschijnlijk gecompenseerd moeten worden door de belastingbetaler.

Vexpan stimuleert overigens het klantvriendelijk afrekenen bij haar (gemeente) leden. De gemeenteleden onderling sporen elkaar ook actief aan om over te stappen naar betalen per minuut. Ondanks de dalende inkomsten die deze vorm van afrekenen met zich meebrengt, proberen deze leden dus toch zo klantvriendelijk mogelijk te zijn.

Terug naar overzicht nieuws >>>