Vlissingers moeten wennen aan nieuw parkeerregime

dinsdag 18 mei 2010
timer 2 min
Sinds 1 januari 2010 is er in Vlissingen een ander parkeerregime van kracht. Reden hiervoor is dat de exploitatie jarenlang negatief was. Met de huidige veranderingen wil de gemeente de exploitatie kostendekkend krijgen. Voor de bewoners is het wel even wennen, blijkt uit de interactieve evaluaties.
Vlissingers moeten wennen aan nieuw parkeerregime


Maatregelen


Om de exploitatie in ieder geval kostendekkend te krijgen zijn een aantal maatregelen ingevoerd die niet door alle inwoners van de Zeeuwse kuststad met gejuich zijn ontvangen. De belangrijkste veranderingen in Vlissingen:

* tijden vergunningparkeren aangepast
* tijden betaald parkeren uitgebreid
* locaties betaald parkeren uitgebreid
* tarieven en tijden wijzigen van april tot en met oktober op en achter de boulevards en parkeerterreinen direct aan de kust ivm toerisme.

“Ik snap wel dat de mensen moeten wennen, er is wel het een en ander veranderd”, geeft Willem Brinkman van de gemeente Vlissingen aan.


Knelpunten aangepast


Op basis van knelpunten die tijdens een informatiebijeenkomst werden gemeld, zijn er veranderingen doorgevoerd. Zo zijn in het geldingsgebied de tijden waarop betaald parkeren geldt aangepast en ook de parkeertijden voor de vergunninghouders zijn gewijzigd. Een van de gevolgen is dat visite in het weekend niet meer gratis voor de deur kan parkeren als daar betaald- en vergunningparkeren van toepassing is. Brinkman zegt hierover: “Men kan óf gebruik maken van een kraskaart die de bewoners voor het bezoek aanschaffen, óf de visite kan de auto kwijt op een betaald parkeerplaats of in een van de twee parkeergarages.”

Tussentijdse evaluatie


In eerste instantie was zowel met de gemeenteraad als de bevolking afgesproken medio 2010 een evaluatie te houden. Omdat er zo veel reacties van bewoners waren, is begin april al een bijeenkomst belegd waarin de bewoners hun grieven konden uiten. “Alle reacties worden nu geïnventariseerd,” aldus Brinkman. “En iedereen krijgt een persoonlijk antwoord van de gemeente”. Op basis van de reacties zal de politiek bekijken of bijstelling van de maatregelen nodig is. Voorlopig zal de gemeente door middel van duidelijke communicatie de bewoners blijven informeren over de parkeertijden, de tarieven en de parkeerplaatsen en -tijden voor vergunninghouders.

Terug naar overzicht nieuws >>>