Volledig geautomatiseerde camperplaatsen

maandag 24 augustus 2015
timer 3 min
C.A.T. Control Systems biedt u als recreatieondernemer, met de Camper Kiosk, alle mogelijkheden voor het inrichten van een professioneel camperpark, die 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend is. De Camper Kiosk zorgt voor volledig geautomatiseerde camperplaatsen. Zo kunnen uw campergasten elk uur van de dag aankomen (ook 's nachts), zelf hun plaats uitkiezen, een keuze maken uit de aanwezige voorzieningen en afrekenen. Het flexibele systeem neemt u veel zorg en administratie uit handen en geeft uw gasten optimale vrijheid.

Het aantal recreanten met een camper neemt ieder jaar toe en daarmee ook de overlast voor gemeenten. Volgens wettelijke bepalingen in de APV’s mogen camperaars vaak wel gebruik maken van reguliere parkeerplaatsen, maar hier niet overnachten. Dit gebeurt echter regelmatig. Zo loopt de gemeente toeristenbelasting en andere inkomsten mis. En er is sprake van oneerlijke concurrentie met andere vormen van verblijfrecreatie; gasten op een camping of bungalowpark betalen immers wel voor hun overnachting. De oplossing kan gevonden worden in de ‘Camper Kiosk’.


De toerist die met de camper een stad bezoekt, heeft vaak ook een probleem. Hij kan zijn of haar camper ’s nachts nergens parkeren. Is dat wel mogelijk, dan zijn er meestal geen voorzieningen zoals water, elektriciteit, een vuilstortplaats voor afvalwater of een chemische toilet. De campereigenaar wil bij voorkeur op een veilige plaatst staan, heeft stroom en water nodig en het liefst een plaats waar het vuilwater kan worden geleegd. Hij is bovendien bereid om voor luxe en veiligheid te betalen. 


Geautomatiseerde Check-In / Check-Out

De Camper Kiosk is het ideale startpunt voor uw campergasten en vervangt de traditionele receptie. Het is een selfservice Check-In / Check-Out systeem waar uw klant met Pin en Creditcard kan betalen.


Bij aankomst meldt de gast zich bij de onbemande kiosk, waar een camperplaats kan worden gehuurd voor een aantal uren of dagen. Via het touchscreen kunnen gasten de Check-In procedure doorlopen. De Check-In is in meerdere talen beschikbaar.


Na betaling wordt er door de Camper Kiosk een barcodekaart of CAT Card (onze betaalkaart) uitgegeven. Met deze kaart krijgt de gast toegang tot het camperpark. Binnen de geldigheidstermijn kan uw gast met de kaart onbeperkt in- en uitrijden. 


Bij vertrek van het camperpark kunnen uw gasten ook de Check-Out zelfstandig regelen via de Camper Kiosk.


Voorzieningen tegen betaling

Wanneer u op uw camperpark voorzieningen zoals douches en/of wasmachines tegen betaling aanbiedt, kan de CAT Card als betaalmiddel wordt gebruikt. Uw gast kan de betaalkaart via de Camper Kiosk opwaarderen en er vervolgens bij de gekozen voorziening mee betalen. 


Koppelingen

Via de Camper Kiosk heeft u de mogelijkheid om ook andere voorzieningen te leveren (tegen eventuele extra betaling). Daarbij heeft de Camper Kiosk een koppelingsmogelijkheid met de volgende voorzieningen:

  • Stroom op de camperplaats van de gast
  • Vuilwater afstortplaats
  • Schoon drinkwater inname
  • Fecaliën uitstorttafel
  • Draadloos internet (Wifi)