Voorbereiden op het SPV2030? Masterclass!

woensdag 27 februari 2019
timer 3 min
Wil je aan de slag met het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 en wil je kennis opdoen over het effectief sturen van gedrag in een veilige verkeersomgeving? Schrijf je in voor deze masterclass!

Sinds enige jaren is er weer een stijgende lijn in het aantal verkeersslachtoffers. Dat komt deels doordat ons gedrag op de weg te wensen overlaat en deels omdat onze wegen (nog steeds) niet optimaal zijn vormgegeven. Verkeersadviesbureau XTNT is dagelijks bezig met dit soort opgaven en organiseert daarom een masterclass, ter voorbereiding op het SPV2030. De masterclass 'Psychologie in de praktijk: Verkeersveiligheid op weg' gaat over het cruciale samenspel van mens en verkeersomgeving.

Ben je vanuit gemeente, provincie of Rijk aan het werk om de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren? Of ben je een verkeerskundige die meer wil weten over de psychologie achter effectieve verkeersmaatregelen? Dan is dit de masterclass voor jou!

Waar en wanneer?

  • Dinsdag 26 maart 2019, van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Locatie: XTNT, Sint Jacobsstraat 16 in Utrecht. Dit is op loopafstand van NS-station Utrecht CS en er zijn parkeergarages in de nabije omgeving.

Van theorie naar toepassing

In deze masterclass neemt XTNT je mee in hoe de fysieke verkeerssituatie het gedrag van verkeersdeelnemers beïnvloedt. Onderwerpen als (on)begrijpelijke infra, (te hoge) snelheid en te veel afleiding spelen daarbij een rol. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen, senior adviseur Robbin Lankhuijzen en verkeerspsycholoog Kirsten van Merwijk nemen je mee in de Human Factors die ons gedrag beïnvloeden en bieden handvaten voor effectieve beïnvloeding in de praktijk.

Op 26 maart schetsen zij de oorzaken van ongewenst verkeersgedrag, leggen ze uit waarom ons brein soms keuzes maakt die verre van verstandig zijn én geven ze aan hoe we dit kunnen beperken en veranderen. Tevens laat XTNT diverse praktijkvoorbeelden zien, ga je zelf aan de slag met concrete casussen en ga je ter plekke verkeersgedrag observeren in hartje Utrecht. XTNT geeft je ook de mogelijkheid om een eigen casus in te brengen.

Het programma

Hieronder vind je het programma van de masterclass ´Psychologie in de praktijk: Verkeersveiligheid op weg' op 26 maart:

10.00 uur Start en kennismaking
10.30 uur Achtergronden: gedrag en infra, een weerbarstig maar kansrijk koppel
12:00 uur Pauze
12:45 uur The truth is out there: schouw en analyse van verkeerssituatie en gedrag in hartje Utrecht
14.30 uur Aan de slag met de eigen casus
16.00 uur Afsluiting

Er is tussendoor genoeg tijd voor pauze. Daarnaast wordt er voor een lekkere lunch gezorgd.

Kosten

De kosten voor deze dag zijn EUR 395,- excl. BTW.

De masterclass wordt gegeven in samenwerking met De Verkeerspsycholoog GTi


Meer informatie

Direct aanmelden

XTNT organiseert regelmatig masterclasses. Bekijk hier het actuele aanbod.