Waarschuwingsbord gladheid weg

woensdag 15 december 2010
timer 1 min
Ice Alert, een waarschuwingsbord dat van kleur verandert bij gladheid, is een geheel nieuw product in Nederland. In de Verenigde Staten en Engeland is dit product al even op de markt. 
Waarschuwingsbord gladheid weg

 

Reflecterende vlakken


Ice Alert dient ruim voor aanvang van het mogelijke probleemgebied geplaatst te worden om zo de automobilist de tijd te geven om te reageren op de gladheidswaarschuwing. Het bord is reflecterend en beschikt over een temperatuur gevoelige indicator. De zes reflecterende vlakken veranderen van wit naar blauw als de temperatuur het vriespunt nadert.

Overal toepasbaar


Een groot voordeel is dat Ice Alert overal toepasbaar is. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, fietspaden, parkeerterreinen, rijbanen, treinstations, kades, laad- en losplatforms. Maar bijvoorbeeld ook buiten bij deuren, zodat mensen bij het verlaten van een warm gebouw onmiddellijk worden gewaarschuwd dat het glad kan zijn. De verandering in kleur maakt mensen bewust van de weersomstandigheden waardoor ze hun gedrag kunnen aanpassen. Ice Alert is verkrijgbaar in twee maten: Ø13 cm en Ø26 cm.

Terug naar overzicht nieuws >>>