Wegmarkering Triflex krijgt CE-keurmerk

donderdag 25 januari 2018
timer 1 min
De wegmarkeringen van Triflex voldoen aan de daarvoor geldende Europese regelgeving en mogen daarom voortaan de CE-markering dragen. Op 22 januari overhandigde keuringsdienst KIWA het keurmerk. Triflex is vervuld met trots, vertelt rayonmanager Hans Huijink.

Sinds april 2017 is het officieel mogelijk om een CE-markering voor wegmarkeringen te verkrijgen, die geldig is voor de Europese landen. Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders stellen sinds 1 januari 2018 de CE-markering gelijkwaardig aan KOMO-gecertificeerde producten. "Wij hebben een aanvraag gedaan voor CE bij het certificeerde orgaan KIWA", aldus Huijink. "Daarna zijn we een heel proces ingegaan met wegtesten, laboratoriumonderzoek en materiaalonderzoek aangegaan. KIWA heeft een technisch document opgemaakt en die is goedgekeurd."


Triflex is zeer verheugd met deze actuele kwalificering die het mogelijk maakt haar resultaten in deze belangrijke marktsector te optimaliseren. Dat Triflex het eerste bedrijf is dat deze CE-toegang formeel verwerft, vervult het bedrijf met trots.