Whitepaper: Aanpak parkeerproblemen

maandag 21 februari 2011
timer 2 min
woonwijken In deze whitepaper van Advin wordt een methode beschreven waarmee gemeenten een gestructureerde aanpak voor de parkeerproblemen in woonwijken kunnen opstellen. Door de parkeerproblemen en klachten op een structurele wijze aan te pakken kunnen eenduidige en passende oplossingen worden geboden.
Whitepaper: Aanpak parkeerproblemen


Geen fysieke ingrepen


Uit het gebruik van deze methode in de praktijk is gebleken dat de parkeerproblemen in veel gevallen zelfs opgelost kunnen worden zonder fysieke ingrepen. Dit betekent dat financiële middelen ingezet kunnen worden op locaties waar het wel noodzakelijk is.

Klachten


De druk op de openbare ruimte in Nederland neemt alsmaar toe door het toenemende autobezit. Veel gemeenten ontvangen met regelmaat klachten die betrekking hebben op de parkeersituatie in bestaande woonwijken. Bewoners klagen met name over te weinig parkeerruimte in de directe omgeving van de woning. Daarnaast leiden foutief geparkeerde voertuigen tot overlast zoals beschadiging van groenstroken en het blokkeren van de doorgang voor bijvoorbeeld hulpdiensten.

Op de lange baan


Binnen gemeenten bestaat vaak geen gestructureerde en eenduidige aanpak voor deze parkeerproblemen. De meeste klachten worden op de lange baan geschoven: aan de bewoner wordt medegedeeld dat er op het moment onvoldoende financiële middelen beschikbaar zijn om extra parkeerplaatsen aan te leggen. Of een gemeente besluit om ad hoc extra parkeervoorzieningen aan te leggen.

Meer lezen?


De volledige whitepaper is hier te downloaden. Naast de aanwezige kennisdocumenten is een groot aantal andere whitepapers in ontwikkeling. Deze worden de komende periode online gezet.

Eenvoudig te downloaden


Iedereen die de website van Verkeer in Beeld bezoekt, kan eenvoudig een of meerdere whitepapers downloaden. Als aanvulling op alle nieuwsberichten, product- en projectartikelen, achtergrondartikelen en leveranciersinformatie biedt Verkeer in Beeld deze korte, krachtige documenten over één bepaald onderwerp, waar lezers direct mee uit de voeten kunnen in hun dagelijkse werk. Na een snelle en korte procedure is aanmelden mogelijk, en zijn de documenten naar keuze te downloaden.

Terug naar overzicht nieuws >>>