Whitepaper "Ruim baan voor de fiets"

dinsdag 14 december 2010
timer 2 min
Oranjewoud legt in haar whitepaper 'Ruim baan voor de fiets' uit hoe het fietsgebruik op efficiënte wijze gestimuleerd kan worden en kijkt daarbij verder dan alleen de infrastructuur.
Whitepaper 'Ruim baan voor de fiets'



Vier hoofdaspecten als leidraad


Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Alleen ook het daadwerkelijk gebruik van die fiets, kan vaker. Zo pakken we voor het woon-werkverkeer onder de 7,5 kilometer ieder jaar nog altijd 300 miljoen keer de auto. Met verkeersopstoppingen in de stad, parkeerproblemen en stress in de auto als gevolg. Iets waar we op de fiets geen last van hebben. Door de fiets een belangrijke plek in de wereld van onze mobiliteit te geven, verhogen we het fietsgebruik en daarmee de bereikbaarheid en leefbaarheid, luidt de boodschap van Oranjewoud. Er wordt uitgelegd waarom de volgende vier hoofdaspecten goed geregeld moeten zijn: beleid en (netwerk)visie, infrastructuur en stallingen, doelgroepenbenadering en fiets in de ketenmobiliteit.

Meer lezen?


De volledige whitepaper is hier te downloaden. Naast de aanwezige kennisdocumenten is een groot aantal andere whitepapers in ontwikkeling. Deze worden de komende periode online gezet.

Eenvoudig te downloaden


Iedereen die de website van Verkeer in Beeld bezoekt, kan eenvoudig een of meerdere whitepapers downloaden. Als aanvulling op alle nieuwsberichten, product- en projectartikelen, achtergrondartikelen en leveranciersinformatie biedt Verkeer in Beeld deze korte, krachtige documenten over één bepaald onderwerp, waar lezers direct mee uit de voeten kunnen in hun dagelijkse werk. Na een snelle en korte procedure is aanmelden mogelijk, en zijn de documenten naar keuze te downloaden.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>