Wie heeft er bij gebiedsontwikkeling het laatste woord?

maandag 20 mei 2019
timer 2 min
Tijdens PROVADA, van 4 tot 6 juni, organiseert PARKEER24 verschillende sessies over parkeren en gebiedsontwikkeling. Eén van de sessies wordt gegeven door Johan Tol, voorzitter van de branchevereniging van parkeerexploitanten.

Wie heeft er bij gebiedsontwikkeling het laatste woord? Dat is het onderwerp waar Tol het over gaat hebben. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wil hij laten zien dat het soms lastig is om de consument mee te krijgen in de maatregelen die genomen worden of dat beslissingen anders uitpakken dat vooraf verwacht. “Neem bijvoorbeeld België. Daar werden hoge subsidies gegeven voor de aanschaf van elektrische auto’s. Gevolg: de prijs van dieselauto’s daalde fors, waardoor veel mensen juist een diesel gingen aanschaffen.”

Praktijkvoorbeelden

Volgens Tol lopen veel zaken door elkaar heen. “Er zijn veel instanties bezig met de inrichting van de openbare ruimte en mobiliteit. Dat maakt het lastig om de consument mee te krijgen om te doen wat de planners willen.” Met een knipoog naar de toekomst zal Tol het publiek meenemen naar verschillende praktijkvoorbeelden. “Een klein tipje van sluier; het gaat natuurlijk onder meer over de parkeernormen omdat er verschillende wijken worden ingericht met minder parkeerplaatsen. Ik ga in ieder geval pleiten voor meer flexibiliteit.” Tol hoopt op een sessie waarbij veel interactie ontstaat.

Naast Tol zullen ook Tim van Huffelen en Guido Scheerder van Goudappel Coffeng en onderzoeker Giuliano Mingardo van de Erasmus Universiteit een sessie verzorgen tijdens PROVADA.

Lees meer informatie over de grootste vastgoedbeurs van Nederland.

Meld je hier aan.

Building Holland

Ook tijdens Building Holland heeft PARKEER24 verschillende sessies gegeven over parkeren en gebiedsontwikkeling. Bekijk hieronder de sessie van Paul van Loon: Hoe kom je tot minder autobezit in nieuwbouw- en bestaande wijken?