Wikken en Wegen: procesaanpak voor mobiliteit en infrastructuur

woensdag 26 oktober 2016
timer 2 min
CROW heeft samen met zes vooraanstaande adviesbureaus de methode Wikken en Wegen ontwikkeld en getoetst. Wikken en Wegen is een procesaanpak bedoeld voor (decentrale) overheden, beleidsmakers en bestuurders die op zoek zijn naar handvatten om eenvoudig en transparant tot onderbouwde afwegingen te komen voor investeringen/beleidsmaatregelen binnen mobiliteit en infrastructuur.


De nieuwe methode draagt bij aan besluitvorming en het creëren van meer draagvlak. Daarnaast helpt Wikken en Wegen bij onderbouwing en vaak ook bij substantiële kostenbesparing.

 

Groepssessies

De aanpak bestaat uit twee groepssessies die elk een dagdeel duren. Tijdens deze groepssessies zijn verschillende relevante disciplines vertegenwoordigd. Dit kunnen projectmedewerkers, ambtenaren en bestuurders zijn, maar ook betrokkenen van buiten de overheid (zoals werkgevers, fietsbond en scholen). De eerste sessie gaat over Wikken en de tweede over Wegen. Aan het eind van de tweede sessie is er voldoende informatie op een rij gezet, waardoor er een onderbouwde beslissing genomen kan worden.


Wikken en Wegen-experts

Bij demethode is ook een nieuwe website online gekomen. Deze bevat niet alleen alle informatie over de aanpak, maar ook de adviesbureaus waar CROW voor Wikken en Wegen mee samenwerkt. Om de kwaliteit van Wikken en Wegen te waarborgen zijn door CROW tien consultants op hun vaardigheden getoetst en gecertificeerd als Wikken en Wegen-experts. 


Voor meer informatie over de groepssessies kunt u hier terecht. 

CROW heeft onder de naam Wikken en Wegen een nieuwe methode ontwikkeld en getoetst.