WK wedstrijden invloed op parkeren

dinsdag 13 juli 2010
timer 2 min
WK wedstrijden zichtbaar in parkeergedrag De wedstrijden van Oranje hebben een duidelijke impact gehad op het parkeergedrag. Op de Drossaard in Uden werd de parkeersituatie geregistreerd met DataTubes. Het systeem deed 24/7 metingen en dus ook tijdens de wedstrijden van Oranje.
WK wedstrijden invloed op parkeren


Vlug inkopen doen


De Drossaard is een typisch buurt winkelcentrum met een oa. een supermarkt, bakker, groenteboer enz en enige horeca. De gemiddelde situatie van de weken voor het WK is op verschillende punten vergeleken met hetzelfde moment wanneer Oranje speelt. Aan de hand van enkele metingen in de geregistreerde gegevens valt duidelijk op te maken wat de invloed is geweest van het WK op deze locatie. Door de op deze manier verzamelde gegevens te bestuderen is de populariteit van en spanning voor WK wedstrijden te bepalen aan de hand van het parkeergedrag. Zo is er bijvoorbeeld te zien dat er voor de eerste wedstrijden extra drukte was om de inkopen gedaan te hebben voor de wedstrijd begint.

Spanning te meten


Naarmate het WK vorderde werd het aandeel van de kijkers die al ruim van tevoren klaar waren met hun inkopen, steeds groter. De wedstrijd tegen Japan was blijkbaar het minst spannend. Tijdens de kwart finale tegen Brazilië is de spanning echter zo opgelopen dat er tijdens de rust extra inkopen gedaan werden. Doordat ook het personeel zoveel mogelijk vrij neemt was het die dag in Uden niet mogelijk om thuis terug te zijn voordat de wedstrijd weer begon.  

Download het volledige rapport van Active Roads.

Terug naar overzicht nieuws >>>