Workshop Sociaal veilig parkeren P+R terreinen

dinsdag 6 april 2010
timer 2 min
Workshop 'Sociaal veilig parkeren in beeld?' Het Kenniscentrum Sociale Veiligheid en Mobiliteit (onderdeel KpVV) organiseert op 19 mei 2010 de themaworkshop 'Sociaal veilig parkeren in beeld?'.
Workshop Sociaal veilig parkeren P+R terreinen

 P+R terreinen zijn een belangrijk onderdeel van de ketenmobiliteit. Net zoals in het Openbaar Vervoer is ook op deze parkeerterreinen sociale veiligheid een belangrijke voorwaarde voor optimaal gebruik. De workshop biedt een plan van aanpak.


Sociale veiligheid


Sociale veiligheid in het openbaar vervoer is een veel besproken thema. Zo is een politiek waarden- en normen offensief in de maak, worden er steeds vaker veiligheidsarrangementen afgesloten en zoeken partijen elkaar steeds nadrukkelijker op. Deze samenwerking beperkt zich niet alleen tot het openbaar vervoer zelf. Ook de stationsomgeving is steeds vaker onderdeel van het samenwerkingsverband. Bij een groot aantal stations liggen gratis P+R plaatsen. Sociale veiligheid is erg belangrijk voor het optimale gebruik van deze parkeergelegenheden. Daarom organiseert het SV&M deze workshop.

De regierol van gemeenten


Alle partijen die betrokken zijn bij een stationsgebied en/of bij dit onderwerp zijn van harte welkom om mee te praten en te denken over wat men kan doen om de sociale veiligheid op de P+R terreinen te verbeteren. Het programma is zeker voor gemeenten erg interessant. Er is veel aandacht voor de regierol die zij kunnen vervullen bij bijvoorbeeld het organiseren van toezicht op en rond het station en het P+R terrein.


Presentatie brochure


Op de workshopmiddag wordt ook de nieuwe KpVV brochure 'Sociaal veilig P+R in beeld' gepresenteerd. Deze brochure is het afgelopen jaar ontwikkeld en bevat een stappenplan aan de hand waarvan een P+R terrein kan worden verbeterd. Tijdens de workshop zullen bijzondere initiatieven worden besproken en proberen de deelnemers aan de slag te gaan met de aanpak uit de brochure. Een verdere invulling van het programma volgt op korte termijn.

Informatie



Datum: 19 mei 2010
Tijd: 12:00-17:30 uur
Locatie: Maarn (onder voorbehoud)
Kosten: gratis

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Guy Hermans van het Kenniscentrum Sociale Veiligheid & Mobiliteit (SV&M).  

Schrijf u in voor deze bijeenkomst.