World Forum aangesloten op UIT-JE AUTO

vrijdag 24 juli 2015
timer 3 min
Medio juli is de dienstverlening van UIT-JE AUTO operationeel geworden in World Forum. Bezoekers kunnen bij World Forum parkeren tijdens het zomerseizoen. In Scheveningen is parkeren niet alleen betaald, maar is ook de maximale parkeerduur beperkt. Voor bezoekers die een dagje naar Scheveningen of Den Haag gaan, kan parkeren bij World Forum aantrekkelijk zijn. De zekerheid van een gereserveerde parkeerplaats geeft bezoekers rust en comfort. Met een online reservering van een taxi of een HTM-dagkaart is de keten naar de bestemming compleet.

Michiel Middendorf, General Manager van World Forum : “We stellen graag onze parkeercapaciteit ter beschikking aan bezoekers. Zo dragen we bij aan de visie van gemeente Den Haag op een netwerk van PenR-locaties rond het centrum. Al eerder is het Bronovo ziekenhuis door de wethouder geopend. Nu sluit ook World Forum aan.”

 

UIT-JE AUTO versterkt de relatie met de klant

Middendorf: “Een dienst als UIT-JE AUTO draagt bij aan de Percieved User Value van Den Haag als evenementenstad en als aantrekkelijke bestemming. Web 2.0 tools als deze ondersteunen de relatie met de klant. In het online aanbieden van informatie over bestemmingen en openingstijden heeft Den Haag goed een voorsprong opgebouwd met www.denhaag.com. Met deze initiatieven zetten we een stap verder. De beleving blijkt sterk bepalend voor het oordeel van de bezoekers over de bereikbaarheid. Lang zoeken naar een parkeerplaats is dodelijk voor die beleving. Met een creatief dienstaanbod dragen we niet alleen bij aan reductie van de feitelijke zoektijd, maar ook aan de beleving. Met een verzorgde bereikbaarheid kunnen publiekstrekkers in Den Haag zich onderscheiden naar de klant. World Forum draagt als partner graag daaraan bij.” Uit een eerder onderzoek onder 3000 bezoekers van Hoog Catharijne bleek dat de 3 belangrijkste aspecten aan bereikbaarheid zijn: zoektijd parkeerplaats, betrouwbaarheid en comfort (zie Figuur 1).

 

En uit onderzoek onder UIT-JE AUTO klanten blijkt dat bezoekers toe zijn aan dergelijke diensten. Het gaat hier om publieksevenementen waarvoor geen kaartje nodig is. 83 Procent van de bezoekers oriënteert zich via internet – de krant heeft nog maar 1 procent aandeel, de rest zijn persoonlijke contacten. Van de bezoekers oriënteert 65 procent zich voor de dag van het evenement, 20 procent kijkt meer dan twee weken van tevoren.

 

Hoe werkt de UIT-JE AUTO-app?

De app ondersteunt de hele verplaatsingsketen: bezoekers kunnen de UIT-JE AUTO app downloaden van de site van hun bestemming. Met de app kunnen ze online een parkeerplaats, taxi en HTM-vervoersbewijs reserveren en betalen. De app biedt navigatie én actuele verkeersinformatie naar de gereserveerde bestemming. Met een reserveringscode op de telefoon krijgen ze toegang tot de parkeerplaats (zie Figuur 2).

 

Actuele verkeersinformatie over The Last Mile naar World Forum

Op de UIT-JE AUTO app krijgen parkeerders bij World Forum actuele verkeersinformatie over The Last Mile. Zo kunnen ze de snelste route door de stad kiezen. Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met Dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag. Links: de gemiddelde reistijd gemeten over de voorgaande 2 weken. Rechts: de actuele reistijd (zie Figuur 3).

 

Toegangverlening via de telefoon

Na online betaling ontvangt de bezoeker een code waarmee de slagboom kan worden geopend. Mochten er problemen zijn, is een callcenter 24/7 bereikbaar. Het callcenter heeft toegang tot de reserveringsdata en kan desgewenst de slagboom op afstand openen (zie Figuur 4). 

 

(Bekijk de genoemde figuren in de tekst door op het rondje met pijlen rechts in de foto bovenin te klikken.)

Het World Forum in Den Haag (Bekijk de genoemde figuren in de tekst door op het rondje met pijlen rechts te klikken)