Wrevel tegen parkeerbeleid

dinsdag 17 mei 2011
timer 2 min
Bewoners en ondernemers in de Muider vesting vinden het nieuwe parkeerbeleid veel te streng. Op initiatief van Lucy van Vrijbergh de Coningh is een petitie gestart om zoveel mogelijk klachten van betrokkenen te verzamelen.
Wrevel tegen parkeerbeleid

 


Afschaffen bezoekerspassen


De wrevel richt zich met name op het afschaffen van de bezoekerspassen hetgeen volgens de klagers chronisch zieken, ouderen, maar ook ouders met jonge kinderen in moeilijkheden brengt. Mensen van wie zij afhankelijk zijn, moeten veel verder weg parkeren en in veel gevallen tegen betaling. Ondernemers missen hun spontane klanten die niet even in de vesting hun auto kwijt kunnen. Voor vertegenwoordigers geldt hetzelfde. Zij kunnen slechts op bezoek komen door te parkeren op de terreinen langs de snelweg. 'Dat is lastig', zegt Jacob Schulp van Primera de Hoek.

Wildgroei vergunningen


De gemeenteraad wijzigde het parkeerbeleid uit 2005 in de aprilvergadering. Volgens de gemeente was er sprake van wildgroei aan vergunningen. Met meer dan 3500 aanvragen waren er meer autovergunningen dan er bewoners zijn. Door een tweede en volgende vergunningen duurder te maken hoopt de gemeente iets te doen aan het parkeren in de vesting. Verder geldt het parkeerregime tot 21.00 uur in plaats van 22.00 uur. Op plekken buiten de vesting kunnen mensen hun auto wel gratis kwijt met behulp van een parkeerschijf (maximaal anderhalf uur).

Bron: Webregio

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>