Yellowbrick in Q-Park garages

dinsdag 28 december 2010
timer 2 min
Yellowbrick klanten kunnen vanaf 1 januari 2011 ook terecht in parkeergarages van Q-Park. Het bijzondere aan Yellowbrick is dat de parkeerkosten per euro worden afgerekend: voor 1 euro kan een bepaalde tijd geparkeerd worden in diverse Q-Park garages. 
Yellowbrick in Q-Park garages


'Bricken'


'Bricken' is het starten en stoppen van betaald parkeren. Dit kunt u op straat doen met de mobiele telefoon, via een mobiele applicatie of via het internet. Vanaf 1 januari kunt u naast bricken op straat, bricken bij Q-Park. Hiervoor ontvangen klanten een P+ Pas. Dit is een magneetstripkaart waarmee in- en uitgereden kan worden. Achteraf worden de kosten via een factuur in rekening gebracht.

Parkeren per euro


Speciaal voor Yellowbrick is de tijdseenheid waarmee afgerekend wordt, verkleind. Een Yellowbrick-klant rekent in kleinere tariefstappen af, namelijk per euro. Voor 1 euro kan een bepaalde tijd geparkeerd worden in diverse Q-Park garages. In Groningen Museum Centrum kunt u bijvoorbeeld voor 1 euro 25 minuten parkeren. In Amsterdam Centrum kunt u 12 minuten parkeren voor 1 euro en in Utrecht La Vie kunt u 18 minuten parkeren voor 1 euro.

Wilt u per garage de tariefstappen weten, klikt u dan hier.

Beschikbaarheid


Door de samenwerking met Q-Park verdubbelt het aantal steden waar Yellowbrick gebruikt kan worden van 25 naar 51. Bricken bij Q-Park kan in 92 parkeergarages, verspreid over heel Nederland. De gebruiker heeft toegang tot deze garages met de persoonlijke P+ pas die hij bij het in- en uitrijden bij de slagboom in de creditcardopening steekt. Betalen doet de klant achteraf met een verzamelfactuur.


Per Euro parkeren i.p.v. betalen per uur:



    * Gemiddeld uurtarief met de Yellowbrick-pas in parkeergarages wordt 7,5% duurder.
    * De tarieven voor het parkeren in de garages en op straat (in de nabije omgeving van de garage) zijn met deze verhoging gelijk getrokken.
    * Uit onderzoek van Vexpan (bijgevoegd) is gebleken dat consumenten zelfs bereid zijn om 20% meer te betalen voor meer gemak.
    * Uit eigen onderzoek van Yellowbrick onder bestaande klanten is gebleken dat zij het betalen per minuut niet direct noodzakelijk vinden, consument is tevreden om per 10/15 minuten af te rekenen. Belangrijkste is het gemak die de kaart biedt; met afrekenen en qua distributie.

Download hier het onderzoek van Vexpan.

Terug naar overzicht nieuws >>>