Zo ziet de renovatie van de Oude Waalbrug eruit

woensdag 25 januari 2017
timer 1 min
Na vier jaar renoveren is de Oude Waalbrug bij de A50 sinds dinsdag 24 januari weer deels geopend. Tijdens de renovatie van de 40 jaar oude brug is de A50 verbreed van 2x2 naar 2x4 rijstroken. Drie rijbanen zijn nu geopend, de vierde gaat medio mei open. Bekijk ook de video van de renovatie.

Rijkswaterstaat begon in 2012 met het opknappen van de Waalbrug. Vanwege de verbreding van de A50, werd een nieuw brugdeel aangelegd naast het oude. Dit was in 2013 klaar. Daarna werd het oude gedeelte opgeknapt en werd het oude gedeelte verstevigd.

 

De brug werd in 1976 gebouwd en was toe aan een opknapbeurt. “We renoveren de onderdelen, zodat deze weer 30 jaar mee gaan”, aldus Rijkswaterstaat op haar website. Ook is de Oude Waalbrug met 1 meter opgehoogd, zodat de doorvaarhoogte aan de huidige norm voldoet. De oude Waalbrug bij Ewijk is één van de tien stalen bruggen die door Rijkswaterstaat wordt gerenoveerd.

 

De Oude Waalbrug is 1 van de 10 oude staalbruggen die door Rijkswaterstaat wordt gerenoveerd. Welke andere bruggen worden gerenoveerd, ziet u op deze kaart.