Zwolle is de Slimste Binnenstad van 2016

dinsdag 4 oktober 2016
timer 1 min
Uit een vergelijking van meer dan vijftig steden is Zwolle uitverkozen tot Slimste Binnenstad 2016. Dit is een onderscheiding voor steden die door slimme inzet van technologie en het delen van gegevens werken aan bijvoorbeeld de verbetering van de mobiliteit, het duurzaam omgaan met het milieu en het verhogen van de kwaliteit van het leven in de stad.

Zwolle won in de Jaarbeurs in Utrecht de hoofdprijs in de categorie ‘Slimste Visie 2016’ en liet daarmee Roosendaal en Enschede achter zich.

 

Initiatiefrijk Zwolle

Een van de onderdelen waarvoor de jury veel waardering had, is het programma Initiatiefrijk Zwolle, bedoeld om burgers en organisaties aan te moedigen om initiatieven te ontwikkelen die de stad mooier, beter, leuker en socialer te maken. Ook de nieuwe, transparante opzet van de gemeentebegroting werd gewaardeerd.

 

De prijs Slimste Binnenstad is een initiatief van Smart Data City: een samenwerkingsverband van bedrijven en netwerkorganisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van steden en de inzet van technologie om steden aantrekkelijker, veiliger en economisch sterker te maken.