4 tips om met een gerust hart auto te kunnen rijden

dinsdag 17 augustus 2021

Je wilt met een gerust hart op pad kunnen gaan! De kans op ongelukken, andere vormen van schade of bijvoorbeeld pech onderweg wil je tot een minimum beperken. Op welke manier slaag je hierin? Dit artikel geeft je een aantal handige tips, die je met een gerust hart in de auto laten rijden. Zorg er zelf voor dat je goed uitgerust aan de autorit begint! 

Tip 1: zorg voor de juiste autoverzekering 

Om überhaupt van huis te mogen vertrekken is het belangrijk om een autoverzekering voor je auto af te sluiten. Vaak lijkt de goedkoopste autoverzekering de meest aantrekkelijke, daar de maandlasten het laagst zijn. Verstandiger is het echter om naar de dekking van verschillende verzekeringen te kijken. Dekt een autoverzekering bijvoorbeeld ook schade door vandalisme, wanneer je de auto bij een uitje op een openbare parkeerplaats parkeert? 

Tip 2: neem een EHBO-setje en water mee 

Zeker wanneer je in de zomer op pad gaat met de auto, is het belangrijk om voldoende vocht bij je te hebben. Mocht je met pech langs de kant van de weg komen te staan, dan kan het even duren voordat je weer thuis bent. Denk aan de sleepwagen die moet komen, dit rit van het sleepbedrijf naar je woning, enzovoorts. Door altijd voor een flesje drinken in de auto te zorgen, voorkom je dat je uitdroogt op warme dagen. Neem naast een flesje drinken ook altijd een EHBO-kit mee en een geel hesje. Zo val je op, wanneer je naast de weg komt te staan. 

Tip 3: overweeg een aanvullende autoverzekering 

Naast de WA-autoverzekering kun je een aanvullende autoverzekering afsluiten. Denk aan een rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering biedt je dekking bij conflicten in het verkeer. Je kunt rekenen op de hulp van een advocaat of jurist, wanneer je in een dergelijke conflictsituatie terecht komt. Naast een rechtsbijstandverzekering voor conflicten in het verkeer, kan ook een inzittendenverzekering een optie zijn. 

Tip 4: laat je auto voor vertrek nakijken 

Mocht je voor langere tijd van huis gaan met de auto, dan is het verstandig om deze na te laten kijken. Doe dit in ieder geval eens per jaar of eens per 15.000 kilometer. Op deze manier kunnen versleten onderdelen tijdig hersteld of vervangen worden. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat ook andere onderdelen aan de auto beschadigd raken. De meeste autobedrijven zullen direct het oliepeil controleren en bijvoorbeeld de ruitenwisservloeistof voor je bijvullen.