Binnen de lijntjes blijven

dinsdag 22 november 2011
timer 2 min
Binnen de lijntjes blijven Met zijn tong uit zijn mond en de stift krampachtig in zijn hand leeft onze oudste zich uit op een kleurplaat. Blauwe strepen vullen driftig het papier, maar hij is vastberaden: \"Ik blijf binnen de lijntjes, papa.\"  
Binnen de lijntjes blijven

 

Als parkeerprofessional heeft u ook te maken met lijntjes en misschien wel dagelijks. Er zijn zelfs complete NEN-richtlijnen voor de afmetingen van een parkeervak, ontdekte ik als onwetende consument na een zoektocht op internet. Maar dan moeten die vermaledijde autorijders zich daar wel aan houden!

Meer dan eens parkeer ik mijn - toch al niet klein uitgevallen, maar oh zo kindvriendelijke - Opel Zafira naast een patserbak waar hij makkelijk twee keer inpast. Of het nou een Porsche Cayenne, een Volkswagen Touareg of een willekeurig model van Landrover is.  

Het zijn mooie auto's, als je van robuust houdt, maar jullie als parkeerkenners zitten er maar mooi mee, want een beetje SUV haalt voor een smal parkeervakje zijn schouders op en overschrijdt moeiteloos de lijntjes. Waarop de plekken links en rechts met een beetje pech ook leeg blijven. Daar gaan de capaciteit, en de inkomsten...

Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen berekenen dubbele prijzen voor breed uitgevallen passagiers, omdat ze twee plaatsen bezet houden. Misschien is het ook een ideetje voor de Nederlandse parkeerbranche?

 

In iedere uitgave van PARKEER24 vindt u Rutgers column. Verschoond van enige kennis van zaken, kritisch en snel. 

Terug naar overzicht ParkeerColumns >>>