Kokerconstructie in aardebaan

maandag 12 oktober 2009
timer 1 min
Op de rondweg in Franeker heeft Eurorail uit Hasselt voor MNO Vervat het geleiderail type kokerconstructie in aardebaan geleverd en gemonteerd.  Op het kunstwerk over het spoor is een geleiderail type Super-Rail geplaatst.

De kokerconstructie in aardebaan type LS-150-180 2m. heeft een lengte van circa 736 m. en een stijlafstand van 2 m. De constructie heeft H1 niveau en een werkende breedte van W3, dat is circa 1 m.

Op het kunstwerk is circa 60 m. Super-Rail geleverd en gemonteerd, de constructie heeft H2 niveau en een werkende breedte van W4, dat is 1.30 m . Tevens is er een speciale overgang aangebracht van de kokerconstructie naar Super-Rail.

Er is door de provincie Friesland gekozen voor de kokerconstructie vanwege zijn smalle en elegante uitvoering, terwijl deze toch een hoge keringswaarde heeft met weinig uitbuiging. De constructie is dan ook niet storend in zijn omgeving. De keuze voor de Super-Rail op het kunstwerk is gemaakt , omdat deze constructie weinig uitbuiging heeft en solide is. Onder het kunstwerk loopt een spoorweg, daarom mag er bij een ongeval geen auto door de constructie heen breken.

Beide constructies voldoen aan Europese norm EN 1317 en voldoen tevens aan de, vanaf 2012 geldende, CE normering.