Marga de Jager nieuwe directeur ANWB

dinsdag 6 april 2021

Na het vertrek van Frits van Bruggen, is Marga de Jager per 1 april 2021 de nieuwe hoofddirecteur van de ANWB. De raad van commissarissen heeft haar benoemd, bekrachtiging in de vergadering van de bondsraad, de ledenvertegenwoordiging van de ANWB.


De Jager: “Aan een ANWB die als moderne ledenorganisatie het verschil maakt door het gebruik van data en nieuwe technologie, in combinatie met de klantgerichte dienstverlening van enthousiaste medewerkers. Die ertoe doet in de maatschappij en in het individuele leven van alle Nederlanders. Een organisatie waar je trots op bent en waar je graag voor werkt. En dat vanuit onze missie: iedereen zorgeloos en met plezier onderweg.”

Voorzitter van de raad van commissarissen en raad van toezicht Dorine Burmanje over de nieuwe CEO: “Marga heeft haar sporen binnen de organisatie verdiend en kent de ANWB door en door. Op innovatieve en inspirerende wijze heeft zij al veel mooie resultaten behaald en grote changeprogramma’s succesvol afgerond. Bovendien heeft zij als directeur Merk & Leden de maatschappelijke kant van de ANWB op de kaart gezet en als geen ander ervaren wat het betekent om oog en oor te hebben voor bijna 5 miljoen leden.”

De Jager werkt sinds 2006 bij de ANWB en is sinds 2014 statutair bestuurder. 

Bron: ANWB