Fietsstad Houten is goed op weg om nog duurzamer te worden

donderdag 28 april 2022

Houten is een echte fietsstad. De stad werd in 2008 en 2018 uitgeroepen tot de beste Fietsstad van Nederland. Die titel heeft Houten onder andere te danken aan het autovrije fietsnetwerk. In Houten verplaats je je in veel gevallen sneller op de fiets dan in de auto. De gemeente Houten heeft duurzaamheid dan ook hoog in het vaandel staan. Toch blijft er ruimte voor verbetering. Begin dit jaar is de gemeente het project Duurzame Mobiliteit Houten gestart. Met dit project wil de gemeente nóg duurzamer worden. Het project is een samenwerking tussen Ondernemend Houten, gemeente Houten en Goedopweg. 

Waardevolle inzichten dankzij de mobiliteitsscan

Om je stad te verduurzamen is het belangrijk om eerst goede inzichten te vergaren. Vanuit die inzichten kan worden gekeken naar mogelijke maatregelen. Met de mobiliteitsscan van Goedopweg krijgt de gemeente Houten waardevolle inzichten over mobiliteitskeuzes en mobiliteitsbehoeftes. In de scan worden postcodes van werknemers gecombineerd met hun manier van reizen. Op die manier wordt in één oogopslag duidelijk wat de mobiliteitsvraag is en waar mogelijk maatregelen getroffen moeten worden. Naast de gemeenten krijgen ook alle werkgevers gratis toegang tot de mobiliteitsscan. Goedopweg kijkt niet alleen naar duurzaamheid, ook het kostenplaatje en informatie over vitaliteit worden in de scan meegenomen. 

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het project Duurzame Mobiliteit Houten en de resultaten van de mobiliteitsscan:

Klik hier voor meer informatie over Goedopweg. 

Nationaal Fietscongres 2022

Houten heeft de landelijke status van een echte fietsstad. Mobiliteitsprofessionals uit binnen- en buitenland komen naar Houten om inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen. Tijdens het Nationaal Fietscongres van 2008 en 2018 werd Houten uitgeroepen tot beste Fietsstad van Nederland. Het volgende Fietscongrescongres staat alweer voor de deur. 1 en 2 juni is de gemeente Enschede gastheer van het Nationaal Fietscongres 2022. Tijdens dat congres wordt bekendgemaakt welke stad zich in het rijtje met onder andere Houten mag plaatsen. Klik hier voor meer informatie over het congresprogramma.