Fietstocht langs 'kustlijn van de toekomst'

maandag 20 juni 2022

Ruim 1000 sportievelingen fietsten mee met Climate Classic. Een fietstocht langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Een kustlijn die wat Cycling 4 Climate betreft nooit werkelijkheid mag worden. "We gebruiken de kustlijn als metafoor omdat het duidelijk maakt dat klimaatverandering echt impact kan hebben en dat het iedereen in Nederland zou kunnen raken. Als land waarvan een kwart van het oppervlak onder de zeespiegel (NAP) ligt, zijn we gevoelig voor overstromingen."

Fietsen voor een leefbare toekomst

“Met onze fietstocht van 400 kilometer op één dag laten we zien dat je samen ver kunt komen. We roepen alle Nederlanders in het algemeen en de 1 miljoen wielrenners in ons land in het bijzonder op om zo vaak als mogelijk de fiets te pakken. Trap eens wat vaker naar het werk of huur een OV-fiets na een treinreis. Ook als de afstand wat groter is, kun je met de fiets prima uit de voeten. Je bent lekker in de buitenlucht en kunt genieten van de stad of de natuur. Het zorgt voor minder CO2-uitstoot, het is gezond en we zorgen er op die manier samen voor dat onze kinderen en kleinkinderen ook in de toekomst droge voeten hebben.”

De route loopt langs de lijn tot waar Nederland onder water zou staan als niet zou worden ingegrepen © cycling4climate.nl