Gemeente Hattem stapt in deelauto

donderdag 21 oktober 2021

De gemeente Hattem stelt vanaf 1 januari 2022 twee elektrische deelauto’s beschikbaar voor inwoners, toeristen en medewerkers van de gemeente. De twee auto’s krijgen een eigen, gereserveerde parkeerplaats op twee plekken, zodat zij makkelijk te vinden zijn.

Gemeente Hattem gaat een overeenkomst aan met MyWheels, dat twee Renault ZOË’s levert. Wethouder Auke Schipper is enthousiast: "Door het aanbieden van deze elektrische deelauto’s komt Hattem weer een stapje dichterbij het gestelde klimaatdoel. Inwoners van Hattem, toeristen en onze medewerkers maken vanaf januari gebruik van de deelauto". De verwachting is dat de komende jaren de trend van individuele mobiliteit naar deelmobiliteit toeneemt. De inzet van de deelauto’s is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit provincie Gelderland.

Gezamenlijk initiatief 

Het gebruik van deelauto’s past in de ontwikkeling van de autoluwe binnenstad van Hattem. De gemeente heeft samen met Powered by Hattem het initiatief genomen om de mogelijkheden voor deelmobiliteit te onderzoeken en te inventariseren. Deelmobiliteit is nu nog een nieuw fenomeen voor veel mensen binnen de gemeente Hattem.

Eén deelauto vervangt bijna negen privéauto’s. "Dat is fijn voor de sfeer in de stad en biedt meer ruimte voor de fiets en voetgangers", aldus Dick Stoppelenburg van Powered by Hattem. De gemeente houdt in de gaten of het aantal deelauto’s voldoende is of dat er op termijn verder uitgebreid moet worden.

Gemeente Hattem stapt in deelauto