LoopAward moet bijdragen aan meer ruimte voor lopen

woensdag 20 januari 2021

De LoopAward is een initiatief van het platform Ruimte voor Lopen en moet inspireren tot meer ‘ruimte voor lopen’. Niet alleen fysieke ruimte, maar ook ruimte voor lopen in het hoofd en in (gemeente)beleid. De prijs zal elk jaar worden uitgereikt.

De eerste award is door Daan Zandbelt uitgereikt tijdens het Nationaal Voetgangerscongres. In totaal waren voor de LoopAward 29 projecten ingediend. Naast de winnende Singelpark in Leiden, hadden het Dorpsommetje, Gezond Natuur Wandelen en Vitamine ABC de laatste ronde gehaald. De uiteindelijke winnaar is door de jury bepaald.

Voor de LoopAward is het initiatief beoordeeld op de bijdrage aan de doelen van het platform Ruimte voor Lopen. Iedereen kan meedoen aan de award, van maatschappelijke organisaties tot overheden en burgers. De winnaar van de LoopAward vormt een inspiratiebron voor anderen en verdient publiciteit, steun vanuit Ruimte voor Lopen voor het vervolg en erkenning middels een prestigieuze, fysieke award.

Ruimte voor Lopen

Het platform Ruimte voor Lopen is een samenwerkingsverband van organisaties en professionals die lopen een warm hart toedragen. Het platform wil meer ruimte voor lopen realiseren, zowel letterlijk als figuurlijk.

Ruimte voor lopen wil het belang van lopen zichtbaar maken, kennis over lopen vergroten en professionals op het gebied van lopen met elkaar verbinden. Dit vat het platform samen in vier kerndoelen: het verbeteren van het imago van lopen, de omgeving toegankelijker en aantrekkelijker maken voor voetgangers, lopen verankeren in  beleid, en kennis en kunde over lopen vergroten en delen.

Op MobiliteitsPlatform houden we je regelmatig op de hoogte over de ontwikkelingen uit het werkveld van Ruimte voor Lopen.

Meer informatie

Ruimte voor Lopen
www.ruimtevoorlopen.nl