Samenwerking Q-Park en GO Sharing: Park+GO

maandag 11 oktober 2021

Q-Park en GO Sharing zijn een langdurige samenwerking aangegaan om vanuit locaties van Q-Park e-scooters en e-bikes aan te bieden. Dat meldt Q-Park op zijn website. Door de samenwerking moet het makkelijker worden om sneller, comfortabeler en duurzamer van deur tot deur te reizen. Met de samenwerking probeert Q-Park zijn rol als mobiliteitspartner voor gemeenten, ontwikkelaars en parkerende klanten te verstevigen.

De vestigingen van Q-Park Laakhaven in Den Haag, Q-Park Schiecentrale in Rotterdam, Q-Park Arena in Den Bosch en Q-Park Bijenkorf in Eindhoven zijn de eersten die van start gaan met de samenwerking met GO Sharing. Per 11 oktober zijn op deze locaties meerdere e-deelscooters en e-deelfietsen van GO Sharing beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen via de website van Q-Park een parkeerplaats met e-scooter of e-bike boeken voor een combinatietarief. “Parkeren staat niet stil, dus wij ook niet”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Met deze samenwerking bieden we een oplossing voor bezoekers die aan de rand van de stad parkeren en de ‘last mile’ naar het centrum willen afleggen met een ander vervoersmiddel”.

GO Sharing biedt duurzaam deelvervoer aan in onder andere Nederland. De deelscooters van het bedrijf zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom. Daarmee probeert zij haar steentje bij te dragen met een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wilkes: “Parkeergarages transformeren meer en meer tot mobiliteitshubs met laadpalen, logistieke services en toegang tot andere vormen van (deel-)vervoer. Mobiliteit wordt een kwestie van het slim combineren van mogelijkheden. Onze locaties spelen daar een steeds belangrijkere rol in.”