‘Toekomstig Nederland kan niet zonder hubs’

donderdag 2 december 2021

Dagvoorzitter Marc Maartens heette Eric Louwman, president van Louwman Group, op donderdag 25 november welkom op het virtuele podium van het derde Nationaal Hub Congres, dat noodgedwongen digitaal plaatsvond en niet in het imposante Louwman Museum. “We moeten veranderingen niet pas in 2040 vormgeven, maar juist nu. En dat kan niet zonder hubs.”

“Louwman richt zich op een totaalaanbod aan mobiliteit”, stelde Louwman. “Van automobiliteit tot fietsen en hubs. Ik geloof dat we mee moeten bewegen in de mobiliteit van de toekomst. We moeten en willen een rol spelen hierin, op vlak van duurzaamheid, efficiëntie en beschikbaarheid.”

Hoewel het ‘autobloed’ bij Louwman door de aderen loopt en het bedrijf typeert, ziet Louwman de noodzaak om te investeren in hubs en mobiliteitssystemen. “Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen bereikbaar is en blijft.”

Omvangrijk aanbod

Louwman is weliswaar bekend als autodealer en -importeur van diverse merken (het in 1923 opgerichte bedrijf is een van de grootste spelers in de automotive in Europa) maar biedt meer dan alleen auto’s. “We willen mensen in beweging brengen, zorgen dat ze op een verantwoorde manier mobiel zijn en blijven. Hubs passen bij uitstek in die strategie, en ook de daar aanwezige modaliteiten passen binnen onze ambities.”
Louwman Group is bijvoorbeeld ook eigenaar van Fietsvoordeelshop.nl en Leasefietsshop en is partner van WeGo, een speler in deelvoertuigen.

“Hubs hebben een maatschappelijke functie,  net zoals mobiliteit een sociale component heeft.” Louwman is ook eigenaar van Welzorg. “Daarin laten we ook onze maatschappelijke functie en betrokkenheid zien.” De directeur van het concern benadrukt daarbij ook dat toegankelijkheid niet vergeten mag worden. “Mobiliteit moet voor iedereen zijn, op een manier die bij hem of haar past, dus ook bij de cliënten van Welzorg.”