Werksessie: Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

woensdag 4 mei 2022

Grote werkgevers - met meer dan 100 werknemers - zijn vanaf 2023 verplicht gegevens te leveren over hun woon-werk en zakelijk verkeer van werknemers. Deze nieuwe regelgeving wordt het 'Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit' genoemd. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) stuurde de nieuwe regelgeving op 19 april naar de Eerste en Tweede Kamer. Werkgevers zijn vanaf 2023 verplicht om jaarlijks te rapporteren over zowel de zakelijke mobiliteit als de woon-werkmobiliteit. Om dit nieuwe Besluit met de markt te delen en te informeren organiseert het ministerie van IenW interactieve werksessies. De eerste werksessie vindt plaats op woensdag 11 mei.

U kunt helpen de klimaatopgave te realiseren. Het ministerie van IenW nodigt u daarom graag uit om op woensdag 11 mei de mogelijke relevantie van het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit voor uw dienstverlening te bespreken. Het Besluit betekent dat werkgevers jaarlijks gaan rapporteren. Het kabinet vindt het belangrijk dat dit rapporteren zo min mogelijk extra werk oplevert. Uw dienstverlening kan hierbij behulpzaam zijn.

De werksessie

De werksessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt ingegaan op de aspecten van het Besluit die mogelijk relevant zijn voor uw dienstverlening. Het tweede deel van de sessie kunt u van gedachten wisselen en (mogelijke) bespreken. Het tweede sessiegedeelte vindt plaats in kleine werkgroepjes.  

Na de werksessie

Met de uitkomsten van deze en een mogelijk tweede sessie wil het ministerie van IenW (u) ondersteunen bij de ontwikkeling van instrumenten die de vereiste data genereren. Ook publiceert het ministerie welke mogelijkheden er voor de werkgevers in de doelgroep (#8.000 bedrijven) zijn om aan de te rapporteren data te komen.

Aanmelden

De eerste werksessie vindt plaats op maandag 11 mei 2022 van 14.00 tot 16.00 uur in Vergadercentrum Vredenburg, Vredenburg 19, 3511 BB Utrecht.

U kunt zich aanmelden door op deze link te klikken. Daarmee opent u het aanmeldformulier. Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een bevestigingsmail.

Bron: Shutterstock