Hoogenraad

Persoonsgegevens

    Naam  Hoogenraad
    Voornaam  Jan
    Woonplaats  Houten
    Organisatie  Spoorgloren
    Functie  Directeur
    Expertise  Veranderermanager, Data Scientist, Spoor (infra en vervoer), Personenvervoer
    E-mailadres  jan.hoogenraad@spoorgloren.nl
    Telefoonnummer    06 4010 5202
    Website  www.spoorgloren.nl 

 

Competenties:

Vervoer is mensenwerk. Ik help mensen in de mobiliteit samenhang te zien, en daarnaar te laten handelen. Dat is een samenspel waarbij “harde feiten” een rol moeten spelen, maar niet te dominant mogen worden. Ben nu actief in werkvelden als het inspelen op gedrag van (groepen) reizigers, maar ook de harde takken van het spoor als energievoorziening en seinwezen.Waarom Movinnio Adviseur

In contact met anderen ontstaan de mooiste resultaten. Op samenkomsten en in kleinere (project) verbanden kun je zaken in een ander daglicht zien. Sinds het begin van de organisatie Movinnio ben ik hierbij betrokken.  Ik vind er steeds weer inspirerende mensen, en hoop ook zelf inspiratie uit te stralen. Die inspiratie is niet vanzelfsprekend: de organisatie van de vervoersector is ingewikkeld genoeg om soms moedeloos van de worden. Adviseur bij Movinnio is wat mij betreft een op een zakelijke manier halen en brengen van inzichten en inspiratie.

 


Curriculum Vitae
Gevolgde opleidingen en cursussen: Gepromoveerd fysicus.

Lidmaatschappen: o.a. INCOSE (system engineering), IPMA & PMI (project en programma management), IRSE (seinwezen), natuurkundige verenigingen NL. GB en USA.

Werkervaring: Uitvinder bij Philips Natlab, Manager software ontwikkeling ASML, kwaliteits- en test manager OV-chipkaart en poortje bij NS, voorspeller van reizigersaantallen voor NS, inrichter materieelplanningsproces  voor NS, tractie en hulpverbruik energie besparings adviseur en analist voor NS, diverse kleinere projecten voor NS, begeleidingsteam lid ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht, firmant VindOVSnel (ter bevordering Modal Shift), firmant ComfortTrack (overdekte fietspaden)

 

 

Links naar social media
LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/janhoogenraad/
Twitter: #spoorgloren