Posbank binnenkort mogelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

vrijdag 17 september 2021

De Posbank wordt in de toekomst afgesloten voor auto's en motoren, maakten Natuurmonumenten, het college van de gemeente Rheden en de gemeente Rozendaal bekend. Om de Posbank daadwerkelijk te kunnen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer is nog wel toestemming nodig van de gemeenteraden. In het najaar wordt een definitief besluit genomen.

Op de Posbank is al langer sprake van verkeersdrukte en ergernis, vooral in het weekend, op feestdagen en in de zomer. De drukte is de afgelopen jaren toegenomen, zeker in coronatijd. Het natuurgebied heeft te lijden onder de verkeersdrukte. Eerder is overigens ook een poging ondernomen om de Posbank af te sluiten, in de jaren negentig. 

De Posbank blijft in de plannen bereikbaar en open voor fietsers en voetgangers. Auto's en motoren zouden echter niet langer welkom zijn. Vanaf station Rheden en vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom moeten rondritbusjes gaan rijden over de wegen in het Veluwse natuurgebied. Parkeren kan op parkeerterrein Beekuizen (Velp), bij het Bezoekerscentrum Veluwsezoom (Rheden) en het parkeerterrein Lappendeken (DE Steeg).