Startup Mobimiles beloont medewerkers Erasmus MC voor duurzaam reisgedrag

vrijdag 8 oktober 2021

Komende maanden gaat Mobility Lab-deelnemer Mobimiles aan de slag om duurzaam reisgedrag onder medewerkers van het Erasmus MC te belonen. Samen met de Verkeersonderneming slaat Mobimiles de handen ineen om tijdens de Erasmus MC ‘Week van de Duurzaamheid’ op zoek te gaan naar het meest innovatieve, haalbare en circulaire idee om de organisatie verder te verduurzamen.

Inspanning wordt beloond

Tijdens deze Week van de Duurzaamheid (10 t/m 14 oktober) lanceert het Erasmus MC in Rotterdam het ‘Duurzaam Erasmus MC idee 2021’. Dat is een wedstrijd waarbij inzendingen beoordeeld worden op onder meer originaliteit, toepasbaarheid, haalbaarheid en circulariteit. In samenwerking met de Verkeersonderneming ontvangen de eerste 25 indieners van een goed idee een bedankje voor hun inspanning: twee maanden gratis gebruik maken van het spaarprogramma Mobimiles. Op deze manier krijgt Mobimiles de kans om haar innovatie te testen in de praktijk en worden medewerkers van het Erasmus MC tevens gemotiveerd om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Sparen voor duurzame cadeaus

Mobimiles is een nieuw beloningsprogramma voor medewerkers die op een duurzame manier van, naar en voor het werk reizen. Fietsen, lopen, het openbaar vervoer, elektrisch rijden: het valt allemaal onder duurzaam reizen, zolang het maar geen CO2 of fijnstof uitstoot. Deze duurzame ritten worden beloond met Mobimiles-spaarpunten. Op elk gewenst moment kan een werknemer deze punten in de webshop inwisselen worden voor een duurzaam cadeau: van bio-bidons tot duurzaam geproduceerde fietskleding. Hans-Peter Schilte, projectmanager duurzaamheid, vertelt waarom het Erasmus MC de pilot ondersteunt: ”Gezien het duurzame karakter doet het Erasmus MC graag mee aan deze pilot van Mobimiles. Het is fantastisch dat dit gecombineerd kan worden met de activiteiten die georganiseerd worden tijdens de Week van de Duurzaamheid.”

Hoe gaat de pilot in zijn werk?

Gedurende november en december gaan de eerste 25 indieners van een idee bij het Erasmus MC hun duurzame reizen registeren in een app. Op deze manier worden de duurzame ritten omgezet in Mobimiles, oftewel digitale punten voor het aantal afgelegde duurzame kilometers. Na afloop wisselen de medewerkers de gespaarde in voor een duurzaam cadeau of activiteit in de Mobimiles webshop. Hoe meer duurzame kilometers zijn afgelegd, hoe meer gespaarde Mobimiles en hoe meer keus in de webshop. Mobimiles-oprichter Teus van Grootveld is enthousiast over de pilot: “Dit is een prachtige testcase voor ons. We zijn erg benieuwd naar de reacties van deelnemers over het sparen en de inhoud van de webshop. Zo krijgen wij input om ons initiatief verder te optimaliseren”.