3D-flitspaal in ontwikkeling

donderdag 7 april 2011
timer 1 min
3D flitspaal meet meer dan snelheid alleen In Europa wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe superflitspaal. Deze flitspaal kan niet alleen snelheidsovertredingen registreren, maar ook andere vergrijpen zoals niet handsfree bellen, bumperkleven en het niet dragen van een gordel.
3D-flitspaal in ontwikkeling


Bandenspanning


De moderne 3D-flitspaal moet er over drie jaar zijn. Naast de verkeersovertredingen kan het ding zelfs de bandenspanning van de passerende auto's meten. Nederland betaalt via een EU-subsidie van zes miljoen euro mee aan de ontwikkeling van de paal. Het Openbaar Ministerie heeft al laten weten geinteresseerd te zijn in de nieuwe techniek.

Drie camera's


De paal zal straks drie camera's bevatten: Een 3D-camera, een infraroodcamera en een aparte camera voor de kentekenregistratie. de 3D-camera maakt video-opnames vanaf vijftig meter afstand. De beelden worden automatisch geanalyseerd en vervolgens kan justitie eruit aflezen of de bestuurder wel een gordel om heeft of misschien toch mobiel belt in de auto.

De camera's gaan zo'n zestigduizend euro per stuk kosten. De verwachting is dat de flitspaal over vijf jaar pas in Nederland komt.

Bron: ad.nl

Terug naar overzicht producten >>>