OV-fiets 35 miljoen keer verhuurd

Een mijlpaal voor de ov-fiets: deze is voor de 35 miljoenste keer verhuurd. De fiets is al jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld, jaarlijks wordt de blauw-gele fiets miljoenen keren gebruikt.

Verantwoord innoveren is de sleutel

Marith Dieker, onderzoekster Mobiliteitstechnologie en Maatschappij in het lectoraat Automotive Research bij de HAN University Applied Sciences in Arnhem kijkt met een sociaal-maatschappelijk oog naar technologische vernieuwingen.

Regie op mobiliteitshubs met nieuwe handreiking

Op steeds meer plekken verschijnen mobiliteitshubs in het straatbeeld. Het is tijd voor samenhang tussen die hubs. Goudappel ontwikkelde in opdracht van CROW en in samenwerking met APPM een handreiking die overheden daarbij helpt. 

Shell wil kernenergie inzetten voor waterstofproductie

Shell heeft een overeenkomst afgesloten met NuScale Power om kernenergie in te zetten voor de productie van waterstof. NuScale Power is het enige bedrijf dat in de VS goedkeuring heeft gekregen voor hun ontwerp van kleine kerncentrales.

Slijtlaag Weerenbrug vervangen

De bruggen in Nederland hebben een belangrijke rol in het hoofdwegennet in Nederland: ze zorgen ervoor dat we in Nederland met elkaar in verbinding staan