ITS en Fiets: de slimme fietsbibliotheek

Een half jaar na de lancering van de fietsbibliotheek in het Engelse East Riding zijn we 2.200 trips verder. Wat hebben we inmiddels geleerd van deze nieuwe combinatie van leenfietsen, coaching en ITS?

Hoogwaardige Fietsroutes: one way to measure them all

Tijdens het Nationaal Fietscongres 2022 in Enschede presenteerde Birgit Cannegieter, Ploegleider ‘Fiets in de stad’ en betrokken bij het thema ‘Hoogwaardig Fietsnetwerk’ binnen de Tour de Force, een uniform meetinstrument om hoogwaardige f

Anders durven denken over parkeergarages

Een parkeergarage is veel meer dan alleen een gebouw om auto’s in te parkeren. Parkeergarages worden een steeds belangrijker onderdeel van de stedelijke leefomgeving. Noortje de Boer-Jansen en Erik de Vries weten dat als geen ander.

De toekomstbestendige parkeervergunning

“De traditionele ‘starre’ parkeervergunning is niet toekomstbestendig. Daarom werken we aan een vergunningensysteem waarbij je betaalt voor gebruik en niet voor bezit”, zegt Wilco van de Vosse, account- en projectmanager bij SHPV.

‘Onze fietspaden gaan verrassend lang mee’

“Met een beetje geluk fietsen we over 100 jaar nog steeds over de paden die we vandaag de dag aanleggen”, zegt Jim Brouwer, commercieel directeur van Easypath. “Als bedrijf zijn we voortdurend bezig met de verduurzaming van ons product.