Aanleg nieuwe meetpunten in D4T van start

dinsdag 15 maart 2011
timer 2 min
Aanleg nieuwe meetpunten D4T van start Onlangs is de typetest van de Data4Traffic (D4T) meetsystemen succesvol afgerond. Dit betekent dat de aanleg van de eerste 50 meetpunten in Noord- en Oost Nederland nu kan beginnen. D4T werkt met een meetsysteem gebaseerd op draadloze sensoren (infrarood en Bluetooth-meetsystemen) en draadloze communicatie (GPRS). 
Aanleg nieuwe meetpunten in D4T van start


Typetest


Met de typetest is aangetoond dat deze innovatieve inwintechnieken gegevens leveren die voldoen aan de NDW kwaliteitseisen. De systemen zijn goedgekeurd voor de levering van zowel A- als B-kwaliteit. In oktober 2010 heeft NDW aan D4T de opdracht gegund om actuele verkeersgegevens in Noord- en Oost Nederland in te winnen. De eerste stap die daarna gezet moest worden is de zogenaamde typetest. In deze test moet de leverancier aantonen dat zij gegevens gaan leveren die voldoen aan de NDW kwaliteitseisen. Hiervoor zijn er drie proefopstelling ingericht met de aangeboden apparatuur: één op het hoofdwegennet bij Harmelen en twee op het onderliggend wegennet op de N207 en N57. Ook is er een referentiesysteem geplaatst om de kwaliteit van het meetsysteem te controleren.

Aanleg eerste 50 meetpunten


Na intensief overleg met NDW heeft de leverancier in de typetest kunnen aantonen dat het aangeboden systeem inderdaad gegevens levert conform de gestelde kwaliteitseisen. De aanleg van de eerste 50 meetpunten gaat nu van start. Zodra de gegevens van deze meetpunten beschikbaar zijn, wordt D4T aangesloten op de NDW testomgeving. In een ketentest wordt het hele proces doorlopen en pas als dit op orde is, kan de distributie van deze gegevens via NDW van start gaan.

www.ndw.nu
 

Terug naar overzicht nieuws >>>