Avond4daagse dit jaar digitaal

dinsdag 26 mei 2020

Ondanks de coronamaatregelen is het dit jaar toch mogelijk om de Avond4daagse te lopen: met de Avond4daagse - Home Edition app. Je loopt je eigen routes, op je eigen moment. Niet in grote groepen, maar alleen of met je wandelmaatje. Na vier dagen lopen met de app volgt wél de traditionele beloning met de Avond4daagse-medaille. 

De Avond4daagse wordt elk jaar door 500 duizend kinderen gelopen. Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)-directeur-bestuurder Paul Sanders:  “Samen met onze Avond4daagse organisatoren bekeken we de mogelijkheden om de Avond4daagse te verplaatsen naar het najaar. Maar dat bleek in veel gevallen niet mogelijk. Dus besloten we het over een andere boeg te gooien. De digitale boeg."

Home Edition

Met de Avond4daagse – Home Edition kan op geheel digitale en corona-proof wijze toch een avondvierdaagse worden gelopen. Edwin Kuipers, CEO eRoutes: “Door de apptechnologie van eRoutes te koppelen aan de Avond4daagse, kunnen deelnemers straks vier routes vanaf een eigen gekozen vertrekpunt genereren. Ze kunnen kiezen uit drie afstanden: 2,5, 5 of 10 kilometer. De routes beginnen en eindigen altijd op hetzelfde punt. Met de app in de hand lopen deelnemers zo hun eigen Avond4daagse."

Eigen moment

De Avond4daagse vindt in digitale vorm plaats tussen 1 juni en 31 augustus 2020. In deze periode kies je als loper zélf wanneer je precies gaat lopen. In tegenspraak met de naam mag de Avond4daagse dus ook overdag gelopen worden. Wel moeten de 4 wandelingen binnen een periode van 14 dagen gelopen worden. 

Meer informatie

--

Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op Avond4daagse.
(Bron: Wandelnet).