BinBin brengt GO Sharing terug

maandag 27 februari 2023

Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat de deelscooters van GO Sharing ineens niet meer te gebruiken waren in heel Nederland. Tot nu, deelvervoerder BinBin maakt bekend GO Sharing over te nemen waardoor de deelvoertuigen volgende week weer bruikbaar zijn.

BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije, bieden ook zo'n 250.000 deelscooters aan in andere landen in Oost-Europa. Het bedrijf maakt eigen hard- en software die nodig is voor de verhuur van elektrisch deelvervoer.

Ambities voor heel Europa

De overname van GO Sharing zorgt ervoor dat het Turkse bedrijf stappen kan zetten in de uitbreiding van activiteiten naar West-Europa. “Het pionieren in elektrisch deelvervoer heeft zijn ups en downs laten zien, waarbij we nu weer in een stijgende lijn in onze missie zitten: elektrisch deelvervoer voor iedereen. We hebben veel geleerd van de afgelopen jaren en we kijken uit om onder de vleugels van het ervaren BinBin de Europese vervoersuitdaging aan te pakken. In Nederland gaan we verder waar we zijn gebleven. We willen onze gebruikers bedanken voor hun geduld en vertrouwen de afgelopen periode”, zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing.

Kenmerken blijven hetzelfde

Met de steun van nieuwe partners zal GO Sharing de komende week opnieuw de elektrische deelscooters en -fietsen aanbieden in de 13 gemeenten waar het bedrijf actief was. Het bedrijf zal de activiteiten onder dezelfde naam en hetzelfde herkenbare kleuren doorzetten, met behoud van dezelfde deelvoertuigen. Bovendien zullen alle tegoeden die eerder door gebruikers zijn aangeschaft geldig blijven. Door de overname wordt de surseance van betaling opgeheven en zullen alle schuldeisers binnenkort worden betaald.

“De curatoren zijn tevreden met deze verkoop aan BinBin. GO Sharing is terug op straat en onder de vleugels van een grote Europese speler. Deze overname is goed voor alle betrokkenen”, zegt curator Marc Udink.