Go Sharing niet meer te gebruiken in heel Nederland

maandag 6 februari 2023

De groene deelscooters van Go Sharing zijn ineens in heel Nederland niet meer te gebruiken. Het bedrijf spreekt van ‘onverwachte omstandigheden’ die het ‘zo snel mogelijk wil verhelpen’, maar Go Sharing wordt al een tijdje geteisterd door problemen.

Gebruikers die via de app een deelscooter wilden gebruiken, moesten plots lopen of een deelscooter van een concurrent zoeken. In heel Nederland zijn de scooters van Go Sharing sinds afgelopen vrijdag niet meer beschikbaar. 

Faillissement moederbedrijf

Het bedrijf meldde zelf in de app ‘dat vanwege onverwachte omstandigheden onze snor- en bromfietsen per direct niet meer beschikbaar zijn'. ,,Wij proberen dit zo snel mogelijk te verhelpen.” Later vrijdag meldde het bedrijf aan deze site dat de oorzaak ligt bij het faillissement van moederbedrijf GreenMo, vorige week. GoSharing least de scooters en fietsen van GreenMo, door het faillissement is plots een probleem met de verzekering van de voertuigen ontstaan.

,,De curator eist dat de deelvoertuigen niet in gebruik zijn en dat de e-bikes van straat worden gehaald zolang deze nog van GreenMo worden geleased. Momenteel wordt gewerkt aan het overzetten van het leasecontract en een nieuwe overeenkomst met de verzekeraar, waar naar verwachting volgende week meer duidelijkheid over zal komen’’, zegt het bedrijf in een reactie.