CADSIGN: plugin voor verkeersplannen

maandag 24 november 2014
timer 2 min
Als een wegbeheerder zijn infrastructuur wil aanpassen of de openbare ruimte Duurzaam Veilig wil (her)inrichten zijn verkeersmaatregelen onontbeerlijk. De verkeersborden en wegmarkeringen moeten dan worden vastgelegd op een tekening, ten behoeve van besluitvorming, voorlichting en inspraak.

Een bedrijf dat aan de weg gaat werken moet van de wegbeheerder een opbreekvergunning krijgen. De aanvrager moet dan een verkeersplan indienen, waarin de afzettingen en omleidingen zijn vastgelegd. Vaak moeten hierbij ook dwarsprofielen worden aangeleverd, om aan te tonen dat (een deel van) het verkeer de afzetting nog kan passeren. Als het verkeersplan is goedgekeurd mogen de werkzaamheden op de weg worden uitgevoerd. Om snel en betrouwbaar een kwalitatief goed verkeersplan te kunnen maken heeft Veringmeier Verkeersmanagement CADSIGN ontwikkeld, een plugin voor AutoCAD.


Over CADSIGN

Met CADSIGN kunnen zowel overzichtstekeningen als dwarsdoorsnedes gemaakt worden van tijdelijke en permanente verkeersmaatregelen. In het programma worden verkeerstekens naar werkelijkheid getoond, inclusief de onderlinge schaalverhoudingen, aangepaste achtergrondschilden, symbolen en teksten. Vanuit het getekende verkeersplan kan een overzichtslijst van de benodigde borden worden samengesteld. Deze lijst kan worden gefilterd en geëxporteerd om bijvoorbeeld verkeersborden te bestellen. Er is geen ervaring met AutoCAD nodig, omdat CADSIGN zijn eigen interface met menu’s gebruikt. 


Meer informatie

Kom voor meer informatie langs bij de stand van Veringmeier Verkeersmanagement (stand 2.057) en de lezing van Peter Veringmeier over CADSIGN om 14:30 uur in de Elzenzaal. En neem een kijkje op cadsign.com.