DRIP op groene stroom A28

maandag 18 oktober 2010
timer 2 min
TomTom levert autobestuurders groene reistijden op de A28 in Nederland. De dienstverlening kadert in het project Negen Ecoducten, een realisatie van Rijkswaterstaat in samenwerking met ProRail en de provincie Gelderland. 
DRIP op groene stroom A28



DRIP op groene stroom


Ecoduct Hulshorst over diezelfde A28 - ter hoogte van de Hierdense Beek - is er een van.
De reistijden die TomTom levert, verschijnen op een dynamisch routeinformatiepaneel (DRIP) dat op groene stroom draait. TomTom hergebruikt de bestaande verkeersinformatie nog voor andere media en doeleinden, wat de duurzaamheid ervan onderstreept. Dit voorbeeld toont aan hoe TomTom aan de hand van zijn HD Route Times product overheidsdiensten kan helpen om het verkeer efficiënter te beheren. Een direct gevolg is dat de weggebruikers betere verkeersinformatie krijgen om zich zo goed mogelijk door het verkeer te bewegen.
 

Meer over HD Route Times


HD Route Times is een gebruiksklare oplossing, die voor alle mogelijke routes in realtime accurate reis- en filetijden weergeeft. Zo beschikken overheden over de variabele informatie die ze nodig hebben om hun dynamische informatieborden aan belangrijke verkeersaders aan te passen. De data worden elke minuut bijgewerkt. Zo weten bestuurders op elk moment welke route de snelste is en kunnen ze hun reisweg aanpassen, wat de verkeersstromen positief beïnvloedt. HD Route Times combineert informatie van mobiele telefoons en gps-apparaten en geven dankzij een unieke fusietechniek reistijdinformatie door die veel accurater is dan bij alternatieve methoden. Realtime snelheden worden doorgegeven voor alle hoofd- en secundaire wegen. Dat levert een zeer nauwkeurig beeld op van de verkeerssituatie op het volledige wegennet.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>