Dynamisch dimmen RealM2M Traffic

vrijdag 29 oktober 2010
timer 2 min
 Dynamisch dimmen met RealM2M Traffic Het dynamisch dimmen van de openbare verlichting draagt bij aan een besparing op energieverbruik en een vermindering van de CO2-uitstoot. Met de open telemetrie-oplossing van I-Real (RealM2M Traffic) is een dynamisch dimprogramma eenvoudig, snel en vaak aan te passen.
Dynamisch dimmen RealM2M Traffic

{igallery 97}

Dynamisch dimmen met RealM2M Traffic

Het dynamisch dimmen van de openbare verlichting draagt bij aan een besparing op energieverbruik en een vermindering van de CO2-uitstoot. Met de open telemetrie-oplossing van I-Real (RealM2M Traffic) is een dynamisch dimprogramma eenvoudig, snel en vaak aan te passen.

Monitoren en besturen


RealM2M Traffic wordt gebruikt voor het op afstand monitoren en besturen van alle objecten in de openbare ruimte, zoals verkeersregelinstallaties, Parkeer Route Informatie Systemen en dus ook de openbare verlichting.

Mogelijkheden


Er is bij gemeenten een toenemende vraag naar dimbare verlichtingssystemen, waarbij een gemeente het lichtniveau van de openbare verlichting kan aanpassen op plekken waar de hoeveelheid licht bepalend is voor de uitstraling, de sociale veiligheid en/of de verkeersveiligheid. Met RealM2M Traffic is het mogelijk om eenvoudig het lichtniveau af te stemmen op bijvoorbeeld koopavonden of speciale evenementen. Daarnaast kan het dimniveau ook dynamisch gekoppeld worden aan de verkeerslichten, zodat de verlichting opschakelt bij verkeersaanbod. Tevens controleert  RealM2M of de verlichting wel goed werkt. Het geeft actuele informatie over defecten en lampveroudering, waardoor de onderhoudsuitvoering veel beter gepland kan worden. RealM2M Traffic is een internetapplicatie, waardoor het mogelijk is om met een laptop of PDA ter plaatse een controle-, onderhouds- of storingsbezoek te registreren. Het is dus een ideaal hulpmiddel voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

Toekomst


Dynamisch dimmen van de openbare verlichting is een actueel onderwerp. Om dit te kunnen toepassen is het nodig dat bepaald wordt waaraan een systeem moet voldoen. Kijkend naar de ontwikkelingen op ICT-gebied is een gezonde toekomstvisie daarbij noodzakelijk. Misschien is er nu alleen behoefte aan een eenvoudige toepassing en kiest men voor RealM2M Traffic in haar simpelste vorm. Maar wil men in de toekomst uitbreiden, dan is het eenvoudig om ook de Verkeersregelinstalllaties, Parkeer Route Informatie Systemen, Onderhoudsmanagement en zelfs rioolgemalen of speeltoestellen toe te voegen aan het systeem.   

Demonstratie


I-Real is aanwezig op Verkeer & Mobiliteit en zal hier een demonstratie van RealM2M verzorgen (standnummer 2.034).


 

Terug naar overzicht producten >>>