Haags offensief tegen ‘verkeershufters’

maandag 31 januari 2022

Snelheidsdisplays, mobiele flitspalen en gebiedsverboden: de Haagse VVD wil alles uit de kast halen om zogenoemde ‘verkeershufters’ aan te pakken. “Kinderen moeten veilig naar school of naar de sportclub kunnen”, zegt Lotte van Basten Batenburg (VVD) tegen Omroep West.

Actieplan

De Haagse VVD heeft een actieplan opgesteld om verkeersovertreders aan te pakken. Weggebruikers die zich niet aan de verkeersregels houden moeten beboet worden. Notoire verkeersovertreders kunnen rekenen op zwaardere straffen, zoals een gebiedsverbod. Het actieplan moet een duidelijk signaal zijn naar de zogenoemde ‘verkeershufters’.

Flitspalen en snelheidsdisplay

Voor de aanpak van verkeersovertreders is handhaving nodig. Om de pakkans te vergroten wil de gemeente 40 mobiele flitspalen plaatsen, door te werken met flitspalen is er wel controle maar zijn geen extra handhavers nodig. Wethouder Rob van Asten (D66) heeft een verzoek voor de flitspalen ingediend bij het Openbaar Ministerie (Bron: Omroep West). Naast de mobiele flitspalen wil de gemeente ook gebruik maken van snelheidsdisplays. Bestuurders krijgen op het display door middel van een duimpje te zien of ze zich aan de snelheid houden.