Kengetallensessie Openbare Verlichting

maandag 9 augustus 2010
timer 3 min
NSVV organiseert in samenwerking met onder meer  IGOV, vakblad Straatbeeld en  Agentschap NL op woensdag 13 oktober 2010 de jaarlijks terugkerende sessie “Kengetallen Openbare Verlichting”.
Kengetallensessie Openbare Verlichting

 

Voorbereidende sessies


Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte vindt in Houten de presentatie van de kengetallen plaats voor de gemeenten die ze hebben ingediend. In de voorbereidende sessies hebben dit jaar ruim vijftig gemeenten meegedaan en aangegeven mee te doen aan de jaarlijks terugkerende Kengetallensessies. Het aantal deelnemende gemeenten stijgt ieder jaar. Ook dit jaar hoopt de organisatie op meer deelnemende of geïnteresseerde gemeenten die kennis willen maken met de materie.

Stimulans


De OVL-bedrijven Ziut en CityTec, maar ook Agentschap NL, vakblad Straatbeeld en vakblad Installicht hebben toegezegd in hun netwerk het toepassen en actief deelnemen aan de georganiseerde sessies te stimuleren.

Landelijk beeld


De afgelopen drie jaar is de input vooral gebruikt om een landelijk beeld te creëren van de kengetallen. De organisatie wil de ingediende cijfers over het jaar 2009 in een nieuwe stijl presenteren. Hiermee krijgt men een overzicht dat gericht is op de eigen gemeente en een vergelijk geeft van de deelnemende gemeente ten opzichte van de mediaan en de andere participerende gemeenten. Evenals vorige jaren krijgen deelnemende gemeenten een rapport van hun kengetallen.

Nieuw standaardrapport


Volgend jaar worden de Kengetallensessies nog meer toegespitst op de individuele gemeente en de OVL beheerder. Er wordt een nieuw standaardrapport gemaakt wat het voor de beheerder mogelijk maakt direct te zien hoe deze zelf staat ten opzichte van eerdere jaren en het landelijk gemiddelde. Tevens wordt een aparte energieparagraaf opgenomen. De bedoeling is dat beheerders de informatie direct in hun dagelijkse werk kunnen gebruiken. De rapportage wordt een jaarlijks groeidocument dat als bijlage bij beleidsnota's en uitvoeringsplannen kan dienen en als input voor interne managementrapportages.

Uiterlijk 24 september


Om de analyse en rapportage goed te kunnen voorbereiden is het van belang dat deelnemers uiterlijk 24 september de kengetallen van de desbetreffende gemeente over het jaar 2009 hebben ingediend bij de NSVV (info@nsvv.nl). Helaas worden na die datum ingeleverde sheets niet meer meegenomen in de analyse en rapportage. Uiteraard is iedereen die nog niet bekend is met de materie vrij om te komen en te leren van andere deelnemers.

Nieuwsbrief en informatie


Er komt nog een aparte nieuwsbrief en informatie op de website van IGOV, AgentschapNL,  Dag van Openbare Ruimte , vakblad Straatbeeld, vakblad Installicht en NSVV. Kijk voor meer informatie, het volledige programma en aanmeldingen op www.nsvv.nl.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>