Localyse lanceert Travel Time API om afstand in reistijd te visualiseren

donderdag 1 maart 2018
timer 2 min
Het Nederlands technologiebedrijf Localyse, gespecialiseerd in Google Maps, lanceert vandaag een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Smart Mobility: Travel Time API.
Travel Time API werd reeds met succes geïmplementeerd bij de Belgische huizensite, Hebbes van Mediahuis, een van de leidende mediagroepen in België en Nederland. Mark Vercammen, Project Manager bij Mediahuis: "Hebbes is voortdurend op zoek naar manieren om de zoektocht naar een nieuwe thuis te verbeteren. We denken graag mee met de surfer en helpen hem om zijn persoonlijke reistijden tot een minimum te reduceren. Zo plaatsen we de surfer centraal.”
 

 Reistijd

Uit een enquete onder bezoekers van het platform is gebleken dat niet alleen klassieke criteria van belang zijn bij de keuze voor een huis of appartement – zoals de prijs of het aantal slaapkamers – maar ook de reistijd naar kantoor, school, station of familie. Hebbes vond de oplossing in Google Maps die de meest relevante data rond reistijden via een gebruiksvriendelijke interface ter beschikking stelt. Localyse ontwikkelde vervolgens een gemakkelijk te integreren tool die de zoekresultaten met de reistijden combineert. Travel Time API is gebaseerd op de actuele en rijke verkeers- en reistijdendata van Google Maps.